PKK’nın iddia edilen yöneticilerine darbe

PKK’nın iddia edilen yöneticilerine darbe
11:00 - Haziran 16 2020 Salı

İç güvenlik faaliyetleri kapsamında, İçişleri Bakanlığı Siirt ve Faraşin Bölgesinde etkisiz hale getirilen 7 teröristten dördünü tespit etti, bunlardan 2’si terörizm isteyenlerin Turuncu Listesinde ve 2’si Gri’deydi Liste. belirlenen.

Siirt’in Eruh ilçesinin Ciraf ilçesinde İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen hava destekli operasyonda 5 terörist etkisiz hale getirildi.

“Bomba saldırılarından sorumlu olduğu iddia edilen yönetici de öldürüldü”

İçişleri Bakanlığı, etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin Turuncu Liste’de 1 milyon lira kadar ödül ile “Jiyan” adlı Esma Afşar olduğunu belirlerken, diğer 2 teröristin ödülle Gri Listede bulunduğunu açıkladı 500 bin liraya kadar. Ayrıca Siirt’te yapılan operasyonda Gri Listede adı geçen “Mahir Nemrut” isimli Ferit Danışmanının ve bombalı saldırılardan sorumlu İsmail Duman’ın devre dışı bırakıldığı tespit edildi.

Diğer taraftan, Jandarma Özel Harekâtı (JÖH) ve Jandarma Komando birimlerinin Hakkari ve Van İl Jandarma Komutanlığı koordinasyonunda yer aldığı hava destekli operasyonda Faraşin Bölgesi’ndeki 2 terörist etkisiz hale getirildi.

Bakanlık ayrıca, eylemsiz teröristlerden birinin, Turuncu Liste’de 1 milyon liraya kadar ödülle sözde bir grup memuru olarak faaliyet gösteren “Brus” olarak adlandırılan Basri Cin olarak belirlendiğini söyledi.

Mevlüt Hasgül

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi