PKK’nın gençlik yapılanmasına ve Suriye koluna operasyon: 9 gözaltı

PKK’nın gençlik yapılanmasına ve Suriye koluna operasyon: 9 gözaltı
13:00 - Ekim 7 2022 Cuma

Alınan bilgiye göre, İstanbul’da bölücü örgüt PKK/KCK ve onun Suriye uzantısı PYD/YPG ile yine aynı örgütün gençlik yapılanması olarak bilinen Devrimci Gençlik Hareketinin (DGH) faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik güvenlik ve istihbarat birimlerince yeni bir çalışma yürütüldü.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen farklı sayılı soruşturma dosyaları kapsamında yer alan ve haklarında PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması DGH içerisinde faaliyet gösterdikleri bilgi ve belgeler elde edilen şüpheliler ile yine geçmiş yıllarda örgütün Suriye uzantısı PYD/YPG saflarında silahlı faaliyet gösterdikten sonra legal/illegal yollardan Türkiye’ye geçen bazı zanlılar tespit edildi. An itibarıyla İstanbul’da barındıkları yönünde istihbarat elde eden polis, belirlenen şüphelilerin yakalanmasına yönelik bu sabah 8 ilçede 13 ayrı adrese baskın düzenledi.

Terör polisi tarafından yapılan özel harekat timlerinin de katıldığı eş zamanlı operasyonda 9 örgüt üyesinin yakalandığı bildirildi. Bu kişilerin barındıkları adreslerde yapılan aramalarda dijital materyaller, yasaklı yayınlar ve örgütsel içerikli dokümanlar ele geçirildi. Yakalanan şüpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Zanlıların polisteki ifade işlemleri devam ediyor.

Sadık Kahraman

 

İLGİLİ HABER

Bakan Soylu: ‘Önümüzdeki 1 ay içinde bir operasyon yapacağız, Türkiye bunu ilk kez duyacak’

İLGİLİ HABER

MİT’ten PKK’ya nokta operasyon

İLGİLİ HABER

Fethiye’de dolandırıcılık operasyonu

İLGİLİ HABER

Polisten kaçakçılık operasyonu

İLGİLİ HABER

‘Eren Abluka Sonbahar-Kış Operasyonu’nda dört günde 5 terörist etkisiz hale getirildi

İLGİLİ HABER

Antalya merkezli suç örgütü operasyonu: 37 gözaltı

iha.com.tr üzerindeki haberler özet şeklinde yayınlanmaktadır. Haberin video, fotoğraf ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi