PKK’dan sahte haber ve video oyunu

PKK’dan sahte haber ve video oyunu
15:00 - Haziran 26 2020 Cuma

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki terörist hedeflere, özellikle de Claw-Tiger Operasyonuna karşı düzenlediği operasyonlar başarıyla devam ediyor. Teröristler operasyonları çeşitli iftiralarla karalamaya çalışırken, terör örgütünün operasyonlardaki başarı nedeniyle zor olan kararı hızlanıyor. Özellikle sosyal medya ve onlara yakın bazı medya organları aracılığıyla yanlış haber ve imaj yaymaya çalışan terör örgütü, her operasyonda yaratılmaya çalışan algı oyununu tekrarlamaya çalışıyor. Son günlerde sosyal medyada sivillerin hedef alınmasına ilişkin yanlış haberler ve görüntüler de aynı oyunun tekrarı olarak tanımlanıyor.

Milli Savunma Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgilere göre operasyonların hem planlaması hem de faaliyetleri büyük bir titizlikle yürütülüyor. Masum sivillerin, tarihi eserlerin, çevrenin, dini ve kültürel yapıların korunmasına özellikle dikkat edilirken, hedefler “kuyumcu duyarlılığıyla” belirlenir ve vurulur. Yetkililer, bu olayların bir örneğinin Sinjar, Karacak, Kandil, Zap, Avasin Basyan, Gara ve Hakurk’taki terörist hedeflere karşı düzenlenen Pençe-Kartal Operasyonu’nda ve bazı kritik hedeflerin ağır kayıplarından sonra teröristlerin gerçekleştiğini hatırlattı. köylerden sivilleri canlı kalkan olarak kullanmak için. Sivile zarar vermemek için bazı hedeflere yönelik çekimlerin iptal edildiğini vurguladı.

Bu konuda bir ayrıntı, Spring Shield ve diğer operasyonların yönetildiği operasyon merkezlerinden zaman zaman paylaşılan görüntülere de dikkat çekiyor. Operasyon merkezlerinde kontrol panelinde “Ateş etmeden önce dikkat edilmesi gereken hususlar” başlıklı yazıya aşağıdaki ifadeler dahil edilmiştir:

“Havada uçaklar, İHA / SİHA ve helikopterler var mı? Hedefin yanında dostça bir birlik var mı? Hedefin yakınında sivil yaşam var mı? Hedefin yakınında bir cami, kilise, ibadet yeri ve tarihi bina var mı? bu sorunlar kontrol edildikten sonra yapılmalıdır. ”

Diyerek şöyle devam etti: “Daha önce olduğu gibi, bu operasyonda hiçbir sivil zarar görmedi, olmayacak.”

Türk Silahlı Kuvvetlerinin tek hedefinin Pençe-Kaplan Operasyonundaki Teröristler olduğunu belirten yetkililer, “Önceki operasyonda olduğu gibi, hiçbir sivil acı çekmedi, görmeyecek.” Dedi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörizmle mücadelesinin uluslararası hukuka uygun olarak devam ettiğini belirten yetkililer, şunları söyledi:

“Operasyondaki tüm operasyonlar, hem askeri hem de insani değerler açısından diğer ülkelere örnek olarak yürütülüyor. Kullanılan silahlar ve mühimmat da dahil olmak üzere uluslararası hukuk ve terörle mücadele ilkelerine uygun olarak gerçekleştiriliyor. Sadece teröristler ve bunların barınaklar, barınaklar, pozisyonlar, silahlar, aletler ve ekipman hedefleri. Sivil ve masum insanlar ve çevre, tarihi eserler, dini ve kültürel yapılar asla hedeflenmez. Bunlar Türk Silahlı Kuvvetleri için dokunulmaz. ”

“Bu tamamen bir algılama operasyonu”

Öte yandan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, dün Kayseri’deki temasları çerçevesinde yaptığı açıklamalarında Mehmetçi’nin hem Suriye’de hem de Irak’ın kuzeyinde yürütülen operasyonları başlatma girişimlerinin “Türkler Kürtlere saldırmak “,” Bu kesinlikle doğru değil. Bu tamamen bir algılama operasyonu. Kanmayın, aldatmak zorunda değilsiniz. Türkiye Cumhuriyeti Türk Silahlı Kuvvetleri hiçbir zaman Kürt kardeşlerimizin hedefi değil, değil, olamaz “dedi.

Türklerin ve Kürtlerin et ve çivi gibi olduklarını belirten Bakan Akar, “Biz kardeşiz. Çanakkale ve Milli Mücadeleyi omuz omuza yaptık. Şimdi ülkemizin ve milletin güvenliği ve refahı için birlikte çalışıyoruz. Bazı ahlaksızlık insanlar mücadeleyi çarpıtmak için buradalar ve bunu coşkusunu gerçekleştirmek için bir kaldıraç olarak kullanıyorlar. Herkes bu konuda çok dikkatli olmalı ve ayakkabılarını bırakmamalı. ”

Mevlüt Hasgül

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi