PKK / KCK operasyonunda çok sayıda HDP’li gözaltına alındı!

PKK / KCK operasyonunda çok sayıda HDP’li gözaltına alındı!
09:00 - Eylül 25 2020 Cuma

HDP’nin Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, sabah saatlerinde evinde gözaltına alındı.

HDP’li Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen’in İnönü Caddesi’ndeki evine gelen çok sayıda polis, sokakta güvenlik önlemi aldı. Bilgen hakkında çıkarılan gözaltı ve ev arama kararına göre TEM ekipleri, Bilgen’in evinde arama yaptı. Bilgen daha sonra polis ekiplerinin gözetiminde çıkarıldı ve İnönü Caddesi’nde bekleyen zırhlı araca götürüldü. Bilgen, güvenlik tedbirleri kapsamında Kars İl Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi.

Öte yandan HDP’nin Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen’in Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma nedeniyle gözaltına alındığı öğrenildi.

Işık Çapanoğlu-Serkan Erkoç

Sırrı Süreyya Önder, Aksaray’da gözaltına alındı

Kobani olaylarıyla ilgili olarak 2014 yılında yürütülen faaliyetlere ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan Sırrı Süreyya Önder, Aksaray’da TEM modları tarafından gerçekleştirilen operasyonda kaldığı otel odasında yakalandı ve gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, 2014 yılında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Kobani bahanesiyle gerçekleştirdiği eylemlere ilişkin soruşturma kapsamında 7 ilde 82 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında eski HDP milletvekilleri, belediye başkanları ve MYK üyeleri yer alıyor. Gözaltı kararıyla ilgili olarak harekete geçen Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube ekipleri, aralarında Sırrı Süreyya Önder’in de bulunduğu Önder’in Aksaray’da olduğunu belirledi. Bunun üzerine şehirdeki bir otel odasına operasyon düzenleyen TEM ekipleri, Önder’i otel odasında gözaltına aldı. Operasyonun ardından Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne getirilen Önder, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Soruşturma devam ediyor

HDP Merkez Yürütme Kurulu’nun çağrısı üzerine YPG / PKK yandaşları, Kobani bahanesiyle 6-7 Ekim 2014 tarihlerinde 35 ilde şiddet ve gösteri düzenledi, 2 polis şehit oldu, 31 kişi öldürüldü, 221 vatandaş ve 139 polis yaralandı.

Yasin Can

82 kişiye yönelik tutuklama kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kobani olayları nedeniyle Ankara’da 7 ilde gerçekleştirilen PKK / KCK operasyonu kapsamında 82 kişi hakkında tutuklama kararı çıkardı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 7 ilde başlattığı PKK / KCK operasyonuna ilişkin açıklama yaptı. Başsavcılığın yaptığı açıklamada, “06-07-08 / Ekim 2014 tarihlerinde ülkemiz genelinde ‘KOBANİ’ olarak bilinen terör eylemlerinde; PKK / KCK terör örgütü sözde örgüt yöneticileri, örgütün gençlik yapısı, PKK / KCK terör örgütü’nün “Fırat Haber Ajansı ve Gençlik Teşkilatı, Kadın Örgütü vb.” sosyal medya hesapları ve MYK üyeleri ve eşbaşkanları tarafından yapılan çağrılar üzerine kadın yapısı ve şehir silahlı yapısı ve HDP (Halkların Demokratik Partisi) insanları sokaklara çıkarın ve terör eylemleri gerçekleştirin;

Özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki iller başta olmak üzere (35) il, (96) ilçe ve (131) yerleşim yerlerinde yolların barikatlar yapılarak kapatıldığı uzun namlulu bir silah, özellikle 06.10.2014 tarihinden itibaren 07-08-09.10.2014, Molotof kokteyli, havai fişek, taş ve sopalarla kamu binaları, kamu araçları, vatandaşların konutları, işyeri ve araçlarının hasar gördüğü, çok sayıda vatandaş ve kolluk görevlisinin yaralandığı olaylar yaşandı. bazı illerde yaşanan olaylar ve vatandaşlarımız hayatını kaybetti “dedi.

Terör eylemlerinde 37 kişi öldü

Yapılan açıklamada, terör olayları kapsamında 07.10.2014 ile 08-09.10.2014 tarihleri arasında terör eylemleri sonucu 37 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Terör eylemlerine dayalı cinayetlerin 07.10.2014 tarihinde işlenmeye başlandığı da ifade edilen açıklamada, bu yöndeki çağrıların 08.10.2014 tarihinde kararlılıkla devam ettiği görüldü.

Meydana gelen olaylarda defalarca 9 ayrı suç işlendi

Açıklamanın devamında yaşanan olaylarda işlenen suçlara da yer verildi. Buna göre, nitelikli cinayet (37), cinayete teşebbüs (29), mülke zarar (3777), gözaltı (25), hırsızlık (395), yağma (15), işyeri ve konut dokunulmazlığı ihlali (308), 326 güvenlik görevlisi ve 435 yurttaş yaralandı, yakma suçları (13), Atatürk’ü Koruma Kanunu’na (7) muhalefet suçları işlendi.

Demirtaş ve Yüksekdağ başlatılan soruşturmada gözaltına alındı

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Araştırma Dairesi tarafından PKK / KCK terör örgütü ve sokağa çıkma yasağı çağrısı yapan sözde örgüt yöneticileri hakkında soruşturma başlatıldı. Türkiye genelinde düzenlenen protesto gösterilerinin yanı sıra bazı siyasi parti liderleri ve parti üyeleri soruşturma kapsamında tutuklanan Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ Şenoğlu, Ankara’da 7 ilde 82 şüpheli gözaltına alındı. mevcut aşama, 25.09.2020 tarihinden itibaren geçerlidir.

Karara göre, şüphelileri yakalama çalışmaları Ankara İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sürdürülüyor. ”

Muhammet Muahit Dereli

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi