PKK elebaşları kaçacak yer arıyor

PKK elebaşları kaçacak yer arıyor
06:00 - Ağustos 19 2020 Çarşamba

Son olarak kırmızı kategoride aranan sözde Hakurk Devleti yetkilisi “Agit Garzan” kodunun etkisiz hale getirilmesi, organizasyondaki panik havasını artırdı.

605 TERÖRİST YAKALANDI

Şu ana kadar 403’ü aranan teröristler listesinde yer alan toplam 605 sözde üst düzey terörist, güvenlik güçleri tarafından noktasal operasyonlarla etkisiz hale getirildi. Bunlardan 32’si kırmızı, 26’sı mavi, 30’u yeşil, 61’i turuncu ve 309’u gri kategorisindeydi.

Bu yıl etkisiz hale getirilen üst düzey terörist sayısı 60 oldu. Bunlardan 3’ü 10 milyon TL ödülle kırmızı listede, 1’i mavi, 15’i turuncu ve 36’sı gri kategoride yer aldı. Bunlar arasında sözde Şenyayla sorumlusu Erdal Tekay, sözde Amed Eyalati Dorşin Kuvvet subayı Musa Kalkan ve PKK / KCK liderlik komitesi ve yürütme kurulu üyesi Nazife Bilen de vardı. Ayrıca 2018 yılında Bitlis’te bir zırhlı araca IYP eylemi gerçekleştiren teröristlerden Sultan Oruç, geçtiğimiz günlerde hava destekli bir operasyonda etkisiz hale getirildi. Güvenlik kaynakları, MİT ve TSK’nın koordineli olarak yürüttüğü operasyonların PKK’yı ciddi şekilde sarstığını ve örgütten kaçışlarının arttığını belirtiyor.

Türkiye Gazetesi

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi