Pınar’ın katilinden şok edici ifade

Pınar’ın katilinden şok edici ifade
19:00 - Aralık 23 2020 Çarşamba

Avcılık. Epözdemir, olay gecesi Cemal Metin Avcı’ya ağabeyine geldiğinde ne yaptığı sorulduğunda “Kokoreç’i yakıyorum” detayının kendisine çok tuhaf geldiğini söyledi. Epözdemir, “Dün için planlanan keşif bugün gerçekleşti. Dün itibarı ile sanıklar getirilemedi. Ceza Muhakemesinin 84. maddesine göre keşif yapıldı. Olayla ilgili ayrıntılar sanık ve sanıklara detaylı olarak anlatıldı. Bize göre bir yer göstermeye benziyordu.

Ceza Muhakemesi tekniği açısından. Namluyu nasıl taşıdı, nasıl doldurdu, içine nasıl koydu, nasıl yaktı, sonra bu betonu odun ve benzinle nereye döktü, suyu nasıl taşıdı, nehre nasıl götürdü, hepsi bunlar hareketli bir şekilde açıklandı. Ancak burada, tamamen apaçık çelişkilerle dolu ve cezayı en aza indirmek için ezberlenmiş bir dizi kurgusal ifade gördük. Elbette olayın koşulları sağlanamadı. Çünkü biliyorsun, yanan bir varil getirilemezdi. Ağırlık açısından namlunun dibinde ağırlık kütleleri kaldı. Kurbanı baş aşağı koyduğunu söylüyor. Daha sonra beton döktüğünü söylüyor. Teknik açıdan namludaki ağırlık kütlesi tüm namluya yayılır. “Yargıyı çok etkileyecek ve maddi gerçekliği ortaya çıkaracak bir keşif bulamadık” dedi.

“Kokoreç koktu”

Keşif sırasında sanık Mertcan Avcı’ya sorular sorulduğunu belirten Av. Epözdemir, olay yerine geldiğinde neyin yandığı sorulduğunda, “Kokoreç koktu” dedi. Gidip bakıp bakmadığınız sorusu, “Baktım, yanmıştı.” “Kokoreç kokusunu bilmiyor musunuz?” Diye sorduk. Biliyordum ama kokoreç kokuyordu ‘dedi. Yani yanan bir insan vücudunun kokoreç kokusuna benzetti. Cemal Metin Avcı ağabeyine ‘Kurbanı diri diri yakarken kokoreç yakıyorum.

Acımasızca insanlığın insan niteliğine aykırı böyle bir cinayet ve keşif yerinin detayları burada son derece havalı bir şekilde açıklandı. Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu 201’e göre sorularımızı doğrudan sorduk ve mahkemeye sorularımızı ilettik. Çapraz sorgu altında, çünkü genel hükümlere tabi bir uygulamadır. Ancak birçok çelişki var. Yani ölen 1.83 boyunda, 60 santimetre varildir. Ölen 1.83 kişinin 60 santimetrelik namluyu nasıl yerleştirdi, 65 kiloluk kurbanın ağırlığı 98.66 kilo beton, namlunun ağırlığı ise 162.5 kilo idi. Bize göre bir kişinin 162,5 kg kaldırması mantık ve fizik kanunlarına aykırıdır. Kaldırdığını iddia ediyor ”dedi.

“Bu cinayet tek başına işlenemez”

Cinayeti tek başına işlemenin mümkün olmadığını belirten Epözdemir, “Cinayete yardım etme sıfatıyla ortak failler ve diğer failler var. Aynı zamanda, suçun kanıtını gizleyen ve onu değiştiren başka failler de var. Bunları ortaya çıkarmak için hukuk mücadelemizi sonuna kadar ortaya koyacağız. Bugünün çeşitliliği bunu bir kez daha kanıtladı. Adli tıp raporunda, sağlık raporunda sanığın elinde ve avucunda yanık izi yok. Sıcakken taşar, ancak yanık izi yoktur. Nereye bakarsanız bakın, gerçek dışı, ezberlenmiş, kurgusal cezayı düşürmeyi amaçlayan bir savunmadır. Muhtemelen yürütülen bir savunmadan bahsediyoruz.

Bence bu kokoreç detayı çok tuhaftı. Kokoreç’in yanan bir insan vücudu üzerinde olduğu söyleniyor. Kokoreç kokusu ile yanan insan vücudu arasında ayrım yapamayan kendini beğenmiş bir ifade vardı. Mertcan Avcı, olay anında kendisine ne yaptığını sorduğumuzda bunu bize anlatamadı. Özellikle ölen kişiyi fıçıya ters fetal pozisyonda koyup koymadığınızı, bir ip ile bağlayıp, namluya geri koyup koymadığınızı söyledi. Boğazını ve boğulmasını yeniledi. “Bunlar bizim için çok garip detaylar oldu” dedi.

Bekir Tosun – Eren Ayhan

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi