Pınar Gültekin’in babası: ‘Beni arayan Muğla Milletvekili Süleyman Girgin’

Pınar Gültekin’in babası: ‘Beni arayan Muğla Milletvekili Süleyman Girgin’
18:00 - Aralık 31 2020 Perşembe

Muğla’da vahşice öldürülen Pınar Gültekin’in acılı babası Sıddık Gültekin, CHP’li vekilinin davadan vazgeçmek için kendisini aradığı iddiasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Acı çeken baba Sıddık Gültekin, “Arkadaşlar ben bu açıklamayı ayın 4’ü mahkeme önünde yapardım. Ama maalesef yalan haberler yüzünden mecbur kaldım. Bugüne kadar sessiz kaldım. Kızım 16’sında Muğla’da diri diri yakıldı ve 23’ünde telefonum çaldı. Telefonu aldım ve Muğla Milletvekili Süleyman Girgin olduğunu söyledim. Başsağlığı diledi ve taziye sonrası ‘davadan vazgeçin’ dedi. Halka açık duruşma zaten devam ediyor. Biz seninleyiz, ne gerekiyorsa yapacağız ‘dedi.

Olayı işleyen katilin annesinin CHP ilçe başkanı olduğunu ve olaydan sonra istifa ettiğini belirten baba Gültekin, “Söylediklerim tam anlamıyla doğru, söylediğim tüm cümleler doğru. Kabul etmedim, kızınız olsaydı kabul eder miydiniz, telefonu kapatır mıydınız dedim. Toplantımız bir buçuk ya da iki dakika sürmedi. Olayı telefonla kapattım. Kızımın taziyesinden yirmi gün sonra Hizan CHP İlçe Başkanı Aydın Sadık yakınlarımı ve arkadaşlarımı harekete geçirdi. Bana ulaştılar. İlk başta inanmadım. Seni kimin aradığını söyledim. Süleyman Girgin’in aradığını söylediler. Beni arayan ve onu arayan kişinin aynı olduğunu gördüm. ‘Size istediğiniz kadar para vereceğiz, sadece davada vazgeçin, kamu davası zaten devam ediyor’ dediler. Kızıma İstanbul unvanını verseler bile bu davadan vazgeçmeyeceğim çünkü Muğla’da çok fazla iftira var. Sonuna kadar nereye giderse gitsin, ben zaten yaşayan bir ölüüm, bu yüzden davadan vazgeçmedim. Ondan sonra İstanbul’a geldim ve 1-2 kez tekrar aradım ”.

“Neden yalan söyleyeyim, siyasi çıkarım var mı?”

Baba Gültekin haberlerde yalan söylediği iddialara ilişkin, “Neden yalan söyleyeyim, siyasi çıkarım var mı? Ben zaten acı veren bir babayım ve sorunumla uğraşıyorum. Burada tüm Türkiye halkına söylüyorum. Bu haber için çok üzülüyorum. Neden iftira atmalıyım? Herhangi bir siyasi partiye üye değilim. Ben iftira etmiyorum. Ben de Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye değilim. Ben insanlardan bahsediyorum. Daha sonra Veli Ağbaba aradı. Ben de Veli Ağbaba’ya söyledim. Ben de adını söyledim. Sonra Özgür Özel Bey aradı ve ben de ona aynısını söyledim. Haberin çıkmasından bir gün önce Hizan CHP İlçe Başkanını görevden aldılar. Özgür Özel, “Gerekeni yapacağız, böyle insanları partimize kabul etmiyoruz” dedi. Sonra bana davayı sonuna kadar takip edeceğimizi söyledi. Diyelim ki yalan söylüyorum, bir ilçe başkanı niye yalan söylesin, niye Uğur Sefer’i hemen ara. Bazı insanlar paralarına ve mallarına güvenirler. Kızım satılık değil. Gerçekten, bu kabul edilemez. Bir insanı öldüreceksin, insanları parayla bağlayacaksın. Böyle bir şey kabul edilemez. Türkiye’de kadın cinayetleri yasasının ve tüm Türkiye’de herkesin çok geride kaldığını hissediyorum ”dedi.

Sümeyye İnal – Veysel Ensar Gökcegözog

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi