Pınar Gültekin cinayetinde şüphe arttı

Pınar Gültekin cinayetinde şüphe arttı
01:00 - Temmuz 28 2020 Salı

18 yaşında erkek arkadaşı Cem Garipoğlu tarafından öldürülen Münevver Karabulut ailesi ve Beyoğlu’ndaki apartman dairesinde cansız bir vücudu olan Nazlı Sinem Erköseoğlu’nun ailesi için avukat. Rezan Epözdemir, vahşi bir cinayete kurban giden Pınar Gültekin olayının avukatlığını da yaptı. Dosyaları incelemek üzere İstanbul’dan Muğla’ya gelen Epözdemir, dosyadaki gizlilik kararı nedeniyle bilirkişi raporu, tarafların ifadeleri ve dava ile ilgili bazı belgeleri aldı. Belgelerin bazılarını inceleyen Epözdemir, davanın “korkunç bir duygu ve azapla” ve “tasarlanmış ve tasarlanmış bir cinayet” olduğunu düşündüklerini ve cinayetten önce, cinayetten sonra veya cinayetten sonra.

Av. Rezan Epözdemir, gazetecilere yapılan açıklamada dava ile ilgili bazı dosyalara ulaştıklarını belirterek, “Davayla ilgili uzman raporları, bazı belgeler ve parti bildirileri aldık. Çok önemli açıklamalar yaptık. Cinayetin sadece korkunç bir duygu ve eziyetle değil, aynı zamanda tasarlanmış ve işlenmiş bir cinayetle olduğunu düşünüyoruz. Kurban ailesi böyle düşünüyor. Özellikle cinayetten sonra failin eylemlerine baktığımızda, cesedi yaktığımızda, daha sonra beton döktüğümüzde ve namluyu yok etmeye çalıştığımızda, soğukkanlı durumlara ve hareketlere baktığımızda bunun bir cinayet olduğunu düşünüyoruz. korkunç bir duygu, öldürmek için ezme ve tasarlanmış. Türk Ceza Kanunu’nun 82. maddesine dayanarak, burada iki nitelikli dava var, ağırlaştırılmış bir yaşam davası olacak. Şüpheli, tamamen haksız bir provokasyon savunmasından yararlanmaya çalışıyor. Buna saygı duyulmaması gerektiğini söyledik. ”

“Cinayet başkalarının eli olabilir”

Cinayetin tek bir kişi tarafından işlendiğini belirten mantık ve fizik kurallarına, normal yaşam akışına aykırı olduğunu söyleyen avukat Epözdemir, “Aile, kanıtlar gizlenirken veya yok edilirken başka failler olduğunu düşünüyor. Ailenin olay yerinde başka failler olduğunu söylüyor. Bununla ilgili soru işaretleri de var. Şüphelinin anlatımındaki çelişki, böyle bir cinayetin, insan olma kalitesinin aksine, acımasız, acımasız bir şekilde olması ve cinayetin olağan yaşam akışına ve fizik yasalarına aykırı olmasıdır. Tüm bunları değerlendirip gözlemlediğimizde, cinayet işlenirken ya da cinayet sonrasında suç kanıtı yok edilir ve gizlenirken, bu süreçte faillerin belirlenmesini ve cezalandırılmasını istedik. ”

Tüm görüşmeler incelenecek

Avukat Dr. Rezan Epözdemir, cinayet zanlısı Avcı’nın cinayet öncesinde, sırasında ve sonrasında soruşturulmasını talep ettiklerini belirterek, “Olaydan önce, olay sırasında ve sonrasında temel sinyal kayıtları istedik. Bu cinayetle ilgili başka faillerin olup olmadığının belirlenmesini istedik. Analiz raporlarının yayınlanmasını özellikle talep ettik. Kamera kayıtlarını gözden geçirmeyi ve uzman raporuna tabi olmayı istedik. Bu sürece katılan, göreve giren, vahşice ve vahşice cinayet işleyen tüm failleri cezalandırmak için kamu davasının mümkün olan en kısa sürede yapılmasını istedik. ”

Avukat Dr. Dosyanın kısa sürede hazırlanacağını ifade eden Epözdemir, “Dosyaların ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası ile ilgili çok kısa sürede hazırlanacağına inanıyorum. Otopsi raporu henüz gelmedi, otopsi raporu ve kanıtı toplama aşamasındayız. Basında şüphelinin ifadelerinin gerçek olmadığını gördük. Şüphelinin medyada yer almasının önemli bir kısmı manipülatif görünüyor. ”

Eren Ayhan

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi