Pfizer-BioNTech aşısının Avrupa Komisyonu tarafından onaylanması

Pfizer-BioNTech aşısının Avrupa Komisyonu tarafından onaylanması
23:00 - Aralık 21 2020 Pazartesi

Corona virüsü salgını Avrupa’da etkisini artırmaya devam ederken, ilk Covid-19 aşısı Avrupa Birliği’nde (AB) onaylandı. Avrupa İlaç Ajansı’nın (EMA) Pfizer-BioNTech tarafından geliştirilen BNT162b2 adlı Covid-19 aşısının 16 yaşından büyük kişilerde kullanımına yönelik onayının ardından Avrupa Komisyonu, BNT162b2 aşısı için de şartlı pazarlama izni verdi.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, “Bugün Covid-19 ile mücadelemize önemli bir bölüm ekliyoruz. İlk Covid-19 aşısını Avrupa vatandaşlarına sunmaya karar verdik. “BioNTech ve Pfizer tarafından üretilen aşı için şartlı pazarlama izni verdik.”

Leyen, “Avrupa İlaç Ajansı bu aşıyı kapsamlı bir şekilde değerlendirdi. Covid-19’a karşı güvenli ve etkili olduğu sonucuna vardı. Bu bilimsel değerlendirmeye dayanarak, Avrupa Birliği pazarı için yetkilendirmeye başladık ”.

Aşının yakın zamanda piyasaya çıkacağını belirten Leyen, “Söz verdiğimiz gibi bu aşı aynı anda tüm AB ülkelerinde satışa sunulacak. Bu aşının ilk partileri önümüzdeki günlerde Pfizer’in Belçika’daki üretim tesisinden sevk edilecek. Böylece aşılama 27, 28 ve 29 Aralık tarihlerinde Avrupa Birliği aşılama günlerinde aynı anda başlayabilir. “Bu zor yılı bitirmenin ve sonunda Covid-19’da sayfayı değiştirmeye başlamanın çok iyi bir yolu.”

Mustafa Ulusoy

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi