Pet şişe getirene bez torba verildi

Pet şişe getirene bez torba verildi
16:31 - Mart 6 2019 Çarşamba

Sivas’ın İmranlı ilçesinde kaymakamlık tarafından düzenlenen etkinlikte 5 pet şişe getiren vatandaşa 1 bez torba hediye olarak verildi. 1500 bez torbanın kısa sürede tükendiği etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Alışverişlerde poşetlerin parayla satılmasından sonra Sivas’ın İmranlı ilçesinde başlatılan ‘5 şişe getir bez torbanı götür’ etkinliği kapsamında bez torba almak isteyenler biriktirdikleri plastik şişelerle ilçe meydanında toplandılar. İlçe meydanında oluşturulan alana plastik şişe getiren vatandaşlar, uzun kuyruk oluşturdu. Etkinlikte 5 plastik şişe getirenlere bez çanta hediye edildi. Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü ve Emniyet İlçe Müdürlüğü’nün de destek verdiği projede pet şişeleri eline alan polisler ve çocuklar kuyruğa girerek bez torbalarını aldılar.

Hazırlanan proje hakkında bilgi veren İmranlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Mesut Ünal, “Sivas Kongresi’nin 100’üncü yılı etkinliklerinden bir tanesi de Sıfır Atık Projesi, Kaymakamımız Hasan Meşeli öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlikle 5 pet şişe getiren vatandaşlarımıza 1 bez torba veriyoruz. Bu husustaki vatandaşlarımızın duyarlılığı bizi çok mutlu etti” dedi.

Etkinlik kapsamında vatandaşlara bin 500 bez torba dağıtıldı. Projede toplanan pet şişeler ise geri dönüşüme kazandırıldı.