Pendik’te hamile kadının arabasına saldıran baklava kardeşler hakkında flaş karar

Pendik’te hamile kadının arabasına saldıran baklava kardeşler hakkında flaş karar
21:00 - Haziran 18 2020 Perşembe

7 aylık hamile bir kadının Pendik’te bulunduğu aracın önünü keserek arabanın dikiz aynasını kırmayan baklav kardeşler Hasan Pend ve Hüseyin Sel’e dava açıldı. 20 yıla kadar hapis yattı.

Sanıklar katılmadı

Sanıklar Anadolu 59. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya katılmazken, şikayetçi Yunus Emre Bahçıvan ve parti avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan müşteri Yunus Emre Bahçıvan, “Sürprizle izliyoruz. Şikayetimiz devam ediyor. Bizi yolumuzdan uzak tutan, hayatlarımız anlamına gelen, sorun yaratan ve yaşamlarımızda hiç yaşamadığımız şeyleri deneyimlememizi sağlayan insanlardan şikayet ediyoruz. ”

Katılan avukatı Adem Yavuz Arslan, “İddianamede 3 suçlama var. Bu suçların giderildiği açıktır. Bu videoda açıkça görülür, hareket halindeki bir araç engellenir ve hareketi engellenir. Her iki insanın daha önce suç geçmişi var. Bu nedenle, hükmün ertelenmesini veya ertelenmesini hukuka geri uygulamak mümkün değildir ”dedi. Sanıkların avukatı Devrim Dinç, müvekkillerinin “özgürlüğünden yoksun bırakma” suçunu işlemediğini ve “Her şeyden önce ‘mülke zarar verme’ eylemini Hasan Sel tarafından yerine getirdiğini söyledi. Bu mülke zarar verme eylemi basittir ve bu hasar ortadan kaldırılmıştır. ”

“Araçtan çıksaydık hayatlarımız anlamına gelebiliriz”

Duruşmada konuşan Yunus Emre Bahçıvan, “Hürriyet, dilediğiniz zaman istediğinizi yapabiliyor. 34 saniye minimum gibi görünüyor. Eğer araçtan çıkarsak ruhumuz anlamına gelebilir. Elim ve ayağım şu anda titriyor. Meşrulaştırılmaya ve normal olarak gösterilmeye çalışılıyor. Bu noktayı kabul etmiyoruz. 1 dakikadan kısa sürede özgürlük anlamına gelecek suçlar normal görünecektir. Bu kabul edilemez. ”

Sanıklar hapse mahkencedm edildi

Mahkeme davaya karar verdi ve Hasan Sel ve Hüseyin Sel’i “özgürlüklerinden mahrum bırakma” nedeniyle 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanıklara “taşıma araçlarının kaçırılması veya tutuklanması” nedeniyle 10 ay hapis cezası verildi. 10 ay hapis cezasını erteleyen mahkeme, sanıklar hakkında ‘mülke zarar vermek’ için açılan davayı reddetti.

“Normal bir şey gibi gösterildiğini anlamıyorum”

Duruşmadan sonra açıklama yapan kurban Yunus Emre Bahçıvan, “Avukatın normal bir şey gibi görünmesini nasıl sağladığını anlamıyorum. Karşı tarafın avukatı “Normal, karşı taraf bir özgürlük suçu olarak algılanmamalıdır” dedi ve bunu sordum. ‘Özgürlük nedir?’ Avukata dedim. İstediğimi istediğim zaman yapamazsam, elimi sallayarak araçtan inemezsem, orada baskınları altındaysam özgürlüğüm kısıtlanır. Dedim ki. Sonucu anlamaya çalışıyorum. Avukatı Adem Yavuz Arslan, “Kararın bu yönüne bakıyoruz. Bu insanların tekrar suç işlemesini engelleyebilirsin, tekrar suç işleyemezler ve caydırırlar. Diğer insanlara örnek olalım. Bu bakımdan, yakın bir ceza. Ancak bu karardan bizzat memnun değiliz. Üst mahkemeye itiraz etme hakkımızı kullanacağız ”dedi.

iddianame

Anadolu Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 6 Temmuz 2019 tarihinde Yunus Emre Bahçıvan ile 7 aylık hamile eşi Ayfer Bahçıvan arasında yol göstermesi nedeniyle bir anlaşmazlık olduğu açıklandı. Bir süre sonra sanıkların yoldaşlarına yaklaştığı, araçtan inen, elleri ve ayakları ile arabaya çarpan, sol dikiz aynasını kırdığı, aracın ön kaputuna tırmandığı ve geri döndüğü belirtildi. .

İddianamede, Seyitoğlu Baklava’nın sahipleri tarafından “kara taşımacılığını kaçırmak veya gözaltına almak”, “mülke zarar vermek” ve cebir, tehdit ya da aldatmaca kullanarak özgürlükten yoksun bırakma suçları için 4 aydan 20 yıla kadar 5 yıl. Yılına kadar hapis cezası talep edildi.

Gamze Erdemir

ALAKALI HABERLER

Pendik’teki hamile kadından dehşete düşmüş iki kardeşin dükkanlarının işaretleri değişti

ALAKALI HABERLER

Pendik’te trafik korkusu dehşeti

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi