Pekin’de yeni dalga vakalarının sayısı 79’a yükseldi

Pekin’de yeni dalga vakalarının sayısı 79’a yükseldi
10:00 - Haziran 15 2020 Pazartesi

Çin’de korona virüsü vakalarındaki artış devam ediyor. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu dün Çin anakarasında 39’u yerel, 10’u yurtdışında olmak üzere 49 yeni vakanın tespit edildiğini duyurdu. Yerel kaynaklı 39 vakanın 36’sının başkent Pekin’de ve 3’ü Hebei eyaletinde meydana geldiği, tüm vakaların Pekin’deki Xinfadi pazarıyla bağlantılı olduğu bildirildi.

Böylece, Pekin’deki Xinfadi piyasasıyla ilgili vaka sayısı 79’a yükseldi. Liaoning eyaletinde yine doğrudan veya dolaylı olarak Xinfadi pazarı ile ilgili 2 vaka da var.

Ulusal Sağlık Komisyonu’nun açıklamasında korona virüsüne bağlı can kaybı bildirilmedi.

Pekin’de yaklaşık 80 bin kişinin test edilmesi

Yeni vakalar gördükten sonra, Pekin’de Covid-19 testi için 98 kurum ve hastanenin belirlendiği ve maksimum günlük test kapasitesinin 90 bin olduğu belirtildi. Test edilmeyi bekleyen Çinliler, Xinfadi pazarının bulunduğu bölgedeki hastanelerde uzun kuyruklar oluşturdu. Pekin Belediyesi’ne bağlı basın ofisi dün Xinfadi pazarıyla ilgili 76 bin 499 kişinin test edildiğini açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Sun Chunlan, Pekin’de salgın yayılma riskinin çok yüksek olduğunu vurguladı ve yetkililerden katı önlemler almalarını istedi.

Buna ek olarak, Pekin’in ikinci dalga kaygısı üç hükümet yetkilisini sandalyelerinden çıkardı. Fengtai bölge müdür yardımcısı Zhou Yuqing, Huaxiang mahalle partisi sekreteri Wang Hua ve Xinfadi pazarının genel müdürü Zhang Yuelin, salgını önleyemedikleri gerekçesiyle işten çıkarıldı.

Çin’in başkenti Pekin’de 56 günlük bir aradan sonra geçen Perşembe günü yeni bir Covid-19 vakası tespit edildi ve Cuma günü iki yeni vaka eklendi. Ön bulgulara göre, yeni davaların sermayenin çiftlik arzlarının çoğunu sağlayan Xinfadi pazarından kaynaklandığı açıklandı.

Cenk Özkömür

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi