Pekin’de yeni dalga paniği

Pekin’de yeni dalga paniği
10:12 - Haziran 13 2020 Cumartesi

Yeni Covid-19 vakasının iki ay boyunca gözlenmediği Pekin’de, son iki günde tespit edilen vakalardan sonra alarm seviyesi tekrar yükseltildi. Şehir idaresi, Pekin’in tarım ürünleri tedarikinin önemli bir bölümünü sağlayan Xinfadi pazarının kapalı olduğunu açıkladı. Sebze, meyve ve et ürünleri toptancısının dezenfekte edileceği bildirildi.

Pekin’de 56 günlük bir aradan sonra Perşembe günü yerel bir dava açıklandı ve Cuma günü iki dava daha bildirildi. Cuma günü tespit edilen her iki vakanın da yakın zamanda Xinfadi pazarında olduğu tespit edildi. Hastalarla yakın temasta bulunan kişilerin karantinaya alındığı bildirildi. Bugün itibariyle pazarda çalışan 517 kişinin test edildiği ve 46 kişinin pozitif test edildiği açıklandı. Piyasada çalışan veya sayaç sahibi olan yaklaşık 10 bin kişinin test edileceği belirtiliyor. Xinfadi pazarı, başkentin sebze ve meyve arzının yüzde 90’ını karşılıyor. Şehir idaresi, yeni vakaların duyurulması üzerine taze ürünler, dondurulmuş et ve deniz ürünleri ve gıda mağazaları, süpermarketler ve restoranlar satan pazarlar için kontrollerin sıkılaştırılacağını duyurdu.

Pazartesi günü okullara dönmesi beklenen 1., 2. ve 3. sınıf öğrencilerinin başlangıç tarihinin tekrar ertelendiği açıklandı. Xinfadi çevresindeki bazı okullar ve anaokulları da kapatıldı.

Somondan bulaşan iddia

Öte yandan, Xinfadi pazarındaki incelemelerde, ithal somon satan bir pazarlamacının kesme tahtasında bir korona virüsü bulundu. Satıcının şehirdeki başka bir pazardan somon aldığını belirtiyor. Somon halkın gıda güvenliği konusundaki endişelerini dile getirirken, şehirdeki birçok süpermarket zincirinin somonu raflarından çıkardığı bilgisi verildi.

Cenk Özkömür

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi