Pazar Yerlerinde Koronavirüs Denetimleri Devam Ediyor

Pazar Yerlerinde Koronavirüs Denetimleri Devam Ediyor
02:41 - Kasım 27 2021 Cumartesi

Sivas’ta farklı bölgelerde kurulan pazar yerlerinde polis ve zabıta ekipleri tarafından koronavirüs önlemleri ile ilgili denetimler devam ediyor. Sosyal mesafe, maske ve temizlik kurallarını denetleyen yetkililer, özellikle sosyal mesafeye uymayan tezgah sahipleri ve vatandaşları kurallara uymaları konusunda uyararak olası bir pozitif vaka ile temasın engellenmesini istiyorlar.

Birkaç ay öncesine göre denetimler kaldırılan kısıtlamalar nedeniyle daha az uygulanmasına rağmen tezgah sahiplerinin büyük bölümünün kurallara uyarak hareket ettiği ve maske kullandıklarını belirten Sivas halkı, “Pazarlarda oluşan kalabalık geçtiğimiz yıllara göre çok daha az” diyor.

Belediye Ekipleri Tarafından Temizleniyor

Haftalık olarak kurulan pazarların günün sonuna doğru tamamlanması ve kamyonların pazar alanından çekilmesinin ardından Sivas Belediyesi ve ilçe belediyeleri tarafından düzenli temizlik çalışmaları yapılıyor. İlçe belediyeleri tarafından doğrudan yapılan temizlik sayesinde hem kalan çöpler atık tesislerine gönderiliyor, hem de pazar yerlerinde kötü koku ve mikrop oluşması engelleniyor. Sivas’ta haftalık olarak kurulan pazarlarda özellikle maske takan kişi sayısının oldukça fazla olduğu gözlemlenmekte.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi