Paşinyan sonunda Putin ile görüşmeyi başardı

Paşinyan sonunda Putin ile görüşmeyi başardı
10:12 - Ekim 6 2020 Salı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in önceki gün yaptığı toplantıda ortaya çıkan bir detay dünya kamuoyunun diline düştü. Putin’in görüşmesi izleyicilere aktarılırken Rusya devlet kanalı Rossiya-1, Putin’in telefonunu çaldı. Putin telefonu açarak “Şimdi meşgulüm, sonra konuşuruz” diyerek konuştuğu kişinin yüzüne kapattı. Rossiya-1 kanalı, Putin’i arayan kişinin Ermenistan Başbakanı Nikol Pashinyan olduğunu duyurdu. Bu sahnelerin ardından Putin’in desteğini arkasına almak isteyen Paşinyan, umduğunu bulamadan yine tüm dünya tarafından rezil edildi. Hafızaya kazınan görüntülerin ardından Paşinyan’ın Putin ile görüşüp görüşmediği sorulurken, gece saatlerine doğru Kremlin Basın Servisi’nden açıklama geldi.

Paşinyan Putin ile görüştü

Azerbaycan topraklarına yaptığı saldırıların ardından beklenmedik bir yanıt alan Ermenistan, birçok dünya liderinden destek istiyor ve en büyük destekçilerinden Rusya ile iletişimi kesmemeye çalışıyor. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan defalarca Putin’i ararken Putin’in önceki gün Paşinyan’la görüşmeyi reddetmesi Ermenistan’ı bir kez daha tüm dünyaya utandırdı. Kremlin Basın Servisi gece bir açıklama yaparak Ermenistan Başbakanı Nikol Pashinyan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştüğünü bildirdi.

Erivan tarafı aradı

Kremlin Sarayı’ndan yapılan açıklamada, görüşme talebinin Erivan’dan geldiği ve “Putin ile Paşinyan arasında Ermeni tarafının inisiyatifiyle telefon görüşmesi yapıldığı” ifade edildi. Açıklamada, Putin’in saldırılara bir an önce son verilmesi çağrısını tekrarladığı, Paşinyan ve Putin’in de sivil kayıplara dikkat çektiği belirtildi.

Erhan Altıparmak

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi