‘Parka giderim, 2 gözümün çiçekleri, en azından maske koysa’

‘Parka giderim, 2 gözümün çiçekleri, en azından maske koysa’
13:00 - Aralık 29 2020 Salı

19 Mayıs Belediyesi tarafından ilçede hazırlanan reklam panoları ve raketlere asılan afişler ile salgınla mücadelede alınacak tedbirlere, maske kullanımına ve sosyal mesafeye dikkat çekiliyor. Sosyal medyada büyük ilgi gören afişler arasında Çöpçüler Kralı, Şabanoğlu Şaban, Al Yazmalım, Çiçek Abbas, Joy Günler gibi film sahnelerinin zihnine kazınmış Yeşilçam sanatçılarının dizeleri yer alıyor.

Reklam panolarında ve raketlerde asılı posterlerle, “Parola nedir? Temizlik, maske, mesafe ”,“ Aşk neydi? “Temizdi, maskeydi, mesafeydi”, “Teşekkür ederim, kuzuma zarar verme, mesafe önemli” ve “Kimin parası, inancı ve koronası olduğu belli değil” gibi yazılar, Yeşilçam hatlarına uygun hale getirilerek farkındalık yaratıldı.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, “Bütün dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 ile savaş devam ediyor. Yerel yönetimler olarak birçok önlem aldık ve almaya devam ediyoruz. Ancak en büyük önlem, kişisel olarak alınan önlemdir. Bu yüzden temizlik maskeleri ve mesafe kuralları çok önemlidir. Corona virüsüne dikkat çekmek adına ilçemizde Yeşilçam replikalarını kullanarak billboardlarda bazı çalışmalar yaptık. “Bu kuralları akışkan tutmak ve vatandaşlarımızı temizlik, maske ve mesafe olarak adlandırmak için böyle bir çalışma yapmayı seçtik.”

Farkındalık egzersizi sosyal medyada yankılanırken birçok kez paylaşıldı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi