Pakistan’da Sel Felaketi: Ölü Sayısı 840’ı Geçti, Milyonlar Etkilendi

Pakistan’da Sel Felaketi: Ölü Sayısı 840’ı Geçti, Milyonlar Etkilendi
17:55 - Ağustos 31 2025 Pazar

Pakistan’ın Pencap eyaletinde süren şiddetli yağmurlar büyük yıkıma yol açmaya devam ediyor. Pencap Afet Yönetim Kurumu (PDMA) Genel Müdürü İrfan Ali Kathia, eyalette meydana gelen sel ve heyelan sonucu ölenlerin sayısının en az 33 olduğunu ve etkilenenlerin sayısının 2 milyona ulaştığını belirtti. Kathia, Sutlej, Ravi ve Chenab nehirlerindeki su seviyelerinin tehlike sınırını aştığını, durumun ciddiyetini vurgulayarak, ‘Üç büyük nehirde de yüksek su akışı gözlemliyoruz’ dedi.

Trimmu Barajı’ndaki su debisi, saniyede 10 bin 241 metreküp olarak ölçüldü ve bu, bir gün içinde yaklaşık 2 bin 831 metreküplük bir artış anlamına geliyor. Kathia, bu durumun Pencap tarihindeki en büyük kurtarma operasyonlarından birine işaret ettiğini söyledi.

26 Haziran’dan bu yana Pakistan genelinde yaşanan muson yağışları nedeniyle ölenlerin sayısı 840’ı geçti. Ayrıca, Pakistan ile Hindistan arasında İndus Suları Antlaşması konusunda yaşanan gerginlikler de dikkat çekiyor. Pakistan, Hindistan’ın sel uyarıları konusunda yeterince hızlı hareket etmediğini iddia ediyor.

Abid Mazhar

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi