Özel okullar uzaktan eğitime başladı

Özel okullar uzaktan eğitime başladı
17:12 - Ağustos 24 2020 Pazartesi

Koronavirüs salgını nedeniyle eğitim alanında geçici olarak uzaktan eğitim modeli uygulanmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanlığından uzaktan eğitime ilişkin yapılan açıklama ile devlet okulları 31 Ağustos, özel okullar ise 17 Ağustos 2020 itibariyle uzaktan eğitim faaliyetlerine başlıyor. İhlas Koleji salgın nedeniyle uygulanacak uzaktan eğitim modelini başlattı. bugün dönem. Bu süreçte öğrenciler evden derslere girerken sınıf arkadaşları yerine aileleriyle birlikte derslerini takip ederler. Gerekli altyapıyı oluşturan İhlas Koleji; öğrencilere uzaktan eğitim verirken aynı zamanda danışmanlar aracılığıyla ailelere bilgi vermektedir.

” Okullarımız sokaklara göre daha güvenli ”

İhlas Koleji’nde bugün başlatılan uzaktan eğitim modeliyle ilgili açıklamalarda bulunan İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Bedri Yeltekin, “Yeni dönemde kazanılan tecrübelerle daha başarılı olacağımıza inanıyorum. Uzaktan eğitim söz konusu olduğunda aklımıza sadece çevrimiçi dersler gelmemeli. Dersler, uzaktan eğitimin sadece bir bölümüdür. Bunun dışında sınıf öğretmenlerimiz, danışmanlarımız, danışmanlarımız ve yöneticilerimiz sürekli olarak öğrencilerimizi ve velilerini arıyorlar. Ayrıca çocuklarının eğitimine destek olabilmeleri için aileleri bilgilendirirler. Ayrıca öğrencilere çevrimiçi deneme sınavları verilir. Ebeveynleri bilgilendirmek için çevrimiçi toplantılarımız var. Değerli hocalar konuyla ilgili üniversitelerden geliyor. Uzaktan eğitim yüz yüze eğitimi engellemeyebilir. Ancak bu sistemi maksimum düzeyde kullanmak mümkündür. Salgınla ilgili bir rehber hazırladık. Hijyen ve önlemlerle ilgili tüm konuları bu kılavuza göre ele alıyoruz. İnşallah 21 Eylül’de okullarımızda yüz yüze eğitim vermeye başlayacağız. O zaman gelene kadar elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız. Ebeveynlerimizin 21 Eylül’den sonra endişelenmesine gerek yok. Okul sokaktan daha güvenli, buna inanıyoruz. Bir an önce yüz yüze eğitime gitmek istiyoruz ”.

” Öğrencilerimizle bir an önce tanışmayı ve yakın eğitime başlamayı umuyoruz. ”

İnternette ders veren sınıf öğretmeni Melek Yıldırım, çocukları eğitmeye devam ettiklerini belirterek, “Onların müfredattan geri kalmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Bu şekilde biraz acı devam ediyoruz. Eğitim, çocukla göz teması kurmadan, başını okşamadan ve sırtını okşamadan sanal olarak kalır. Ne kadar elimizden gelenin en iyisini yaparsak yapalım, bir şeyler eksik. Öğrencilerimizle bir an önce tanışmak ve yakından eğitim almak en büyük dileğimizdir. Eğitim konusunda elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz ”dedi.

Yasemin Bakırhan ve Serkan Bakırhan çifti de internet üzerinden aldıkları eğitimle ilgili olarak, “İhlas Koleji’nde eğitimciler çocukların iyi bir eğitim alması için çalışıyor. Online eğitime başlamak çok önemlidir, öğrenciler derslerden uzak durmazlar. Gelecekte daha iyi olacağını düşünüyoruz. Okulken eğitimin düzenli bir şekilde devam etmesinden mutluluk duyuyoruz. Akşam erken yatmak ve erken kalkmak. Ders vakti geldiğinde öğrenci ekrana gider. Dersler ve ödevler takip edilir. Bu çevrimiçi eğitimden memnunuz. ”

Online ders veren Metin Kuzey Bakırhan, “Şu anda Fen dersini görüyorum. Elektrikli teçhizat hakkındayız. İlk gün olduğu için biraz heyecanlıyım. Önümüzdeki günlerde buna daha çok alışacağım ”dedi.

Murat Ergin – Muhammed Fırat Aksoy

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi