Oxford Üniversitesi’nin Covid-19 aşısı yüzde 70 koruma sağladı

Oxford Üniversitesi’nin Covid-19 aşısı yüzde 70 koruma sağladı
13:00 - Kasım 23 2020 Pazartesi

Oxford Üniversitesi’nin AstraZeneca firması ile geliştirdiği Covid-19 aşısının virüse karşı yüzde 70 koruma sağladığı bildirildi. Diğer firmaların geliştirdiği aşılara göre daha düşük seviyede koruma sağlayan aşının salgınla mücadelede önemli rol oynaması bekleniyor. Oxford aşısının, diğer aşı adaylarına göre daha ucuz ve bakımı daha kolay olduğu için dünyanın farklı bölgelerine teslim edilebileceği belirtiliyor. Aşı, İngiltere ve Brezilya’da 20.000’den fazla gönüllü üzerinde iki dozda test edildi.

İngiltere hükümeti, Oxford Üniversitesi aşısının 100 milyon dozunu önceden sipariş etmişti. İngiltere Başbakanı Boris Johnson yaptığı açıklamada, “Oxford aşısının etkili olduğunun kanıtlanması inanılmaz derecede heyecan verici bir haber. Önümüzde başka güvenlik kontrollerimiz var. Ancak bunlar harika sonuçlar” dedi.

Öte yandan, Türkiye menşeli Prof.Dr.Uğur Şahin ve Dr.Özlem Türeci’nin kurucu ortağı olduğu biyoteknoloji firması BioNTech ve ABD’li ilaç firması Pfizer ortaklığında geliştirilen corona virüs aşısının daha fazlası olduğu açıklandı. yüzde 90’dan fazla etkili. ABD ilaç şirketi Moderna da geliştirdiği potansiyel Covid-19 aşısının yüzde 94,5 etkili olduğunu duyurdu.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi