Oxford Üniversitesi’nden korona virüsü tedavisinde umut verici bir adım

Oxford Üniversitesi’nden korona virüsü tedavisinde umut verici bir adım
20:00 - Haziran 16 2020 Salı

İngiltere’de yeni tip korona virüsü tedavisi için ilaç çalışmaları devam etmektedir. Oxford Üniversitesi’nde yapılan çalışmalarda, “Deksametazon” ilacının sağlık durumu kritik olan korona virüsü olan hastaların hayatını kurtarmaya yardımcı olabileceği açıklandı.

Söz konusu ilacın ucuz ve yaygın olarak mevcut olduğu belirtildi. İngiliz uzmanlar, “Deksametazon” ilacının düşük doz steroidlerin tedavisinde virüsle mücadelede önemli bir atılım olduğunu belirtti. İlacın solunum cihazına bağlı hastaların mortalite oranını üçte bir oranında azalttığı ve oksijen alan hastalarda ölüm riskini beşte bir oranında azalttığı ortaya çıkmıştır. Araştırmacılar, uyuşturucu salgından bu yana İngiltere’de kullanılmışsa, ölen insanların sayısının 5.000 daha az olacağını belirtti.

2 bin hastada denendi

Oxford Üniversitesi’nde yapılan çalışma kapsamında hastanede tedavi edilen 2 bin hastada Dexamethasone ilacının denendiği ve sonuçların ilacı almayan 4 binden fazla hasta ile karşılaştırıldığı bildirildi. Solunum cihazına bağlı hastalarda ölüm riskinin yüzde 40’dan yüzde 28’e düştüğü, oksijene ihtiyaç duyan hastalarda ölüm riskinin yüzde 25’ten yüzde 20’ye düştüğü tespit edildi.

“Ölümleri azaltmaya kararlı tek ilaç”

“Bu, solunum cihazına bağlı ve oksijen tedavisi alan hastalara Dexamethasone verildiğinde hayatın kurtarılacağını gösteriyor. Oxford Üniversitesi ekibinin lideri Profesör Martin Landray, dedi.

Araştırmacı Peter Horby, “Ölümleri şimdiye kadar azalttığı ve önemli ölçüde azalttığı belirlenen tek ilaç bu.” Dedi.

Deksametazon ilacı, diğer hastalıklarda iltihabı azaltmak için kullanılır. İlacın, vücudun bağışıklık sistemi korona virüsüyle savaşırken son derece hızlı bir çalışma durumuna geçtiğinde ortaya çıkabilecek bazı hasarları durdurmaya yardımcı olduğu söylenir. Ayrıca ilacın hafif semptomları olan hastalarda çalışmadığı belirtildi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi