Oxford Üniversitesi: ‘AstraZeneca ile geliştirilen Covid-19 aşı denemeleri devam edecek’

Oxford Üniversitesi: ‘AstraZeneca ile geliştirilen Covid-19 aşı denemeleri devam edecek’
23:00 - Eylül 12 2020 Cumartesi

Korona virüs salgınına karşı aşı gelişmeleri tüm dünyada devam ederken, Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca ilaç firmasının geçtiğimiz günlerde geliştirdiği Covid-19 aşısından kötü haber geldi. Oxford ve AstraZeneca tarafından 6 Eylül’de yapılan açıklamada, gönüllü katılımcılardan birinin testler sırasında hastalandığı ve testlerin durdurulduğu belirtildi.

Oxford Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, bu kadar büyük denemelerde bazı katılımcıların hastalanmasının yaygın olduğu belirtilirken, bağımsız bir inceleme sürecinden sonra denemelere devam etmenin güvenli olduğuna karar verildi. Aşının klinik denemelerinin İngiltere’deki tüm deneme merkezlerinde devam edeceğini belirten Oxford, aşının güvenli olduğunu kanıtlamak için her vakanın dikkatlice değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Öte yandan bugüne kadar binden fazla gönüllü üzerinde denenen aşının güvenli olduğu ve bağışıklık sağladığı belirtildi. Avrupa Birliği (AB), aşının onaylanması durumunda 400 milyon doza kadar satın alma hakkını zaten elde etti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi