Otomotiv sektöründe yaşanan yedek parça sorununa hurda araçları parçalayarak çözüm buldu.

Otomotiv sektöründe yaşanan yedek parça sorununa hurda araçları parçalayarak çözüm buldu.
17:00 - Ekim 5 2020 Pazartesi

Isparta’da otomotiv sektöründe hizmet veren Mahmut Erçelik daha önce kaporta atölyesi olarak çalışırken aradığı yedek parçaları bulamayınca harekete geçti.

4 yıl önce bir fikirle yola çıkan Çelik, şehrin en büyük otomobil yedek parça mağazasını açtı. Gül Küçük Sanayi Sitesi’nde açılan 1100 metrekarelik alanda satın alınan hurda ve kaza araçlarını ayıran Erçelik, bu parçaları tek tek satıyor. Milyonlarca otomobil parçasının bulunduğu mağazada Erçelik her parçanın yerini de biliyor.

“Bir araçtan yaklaşık 8-10 bin parça çıkabilir”

Daha önce otomotiv sektöründe kaporta atölyesi olarak çalıştığını belirten Mahmut Erçelik, araç yedek parçalarındaki sürekli sorunlar nedeniyle 4 yıl önce çalışmaya karar verdiğini söyledi. Erçelik, “Sürekli yedek parça arıyorduk. Bu yüzden bu sektöre girmeye karar verdik. Kaza ve sigorta şirketlerinden hasarlı araçları alıyoruz. Daha sonra bu araçları hurdaya ayırıp hurda sertifikaları ile parça parça satıyoruz. Bir araçtan yaklaşık 8-10 bin parça çıkabilir. Bu sayı da araca göre değişiklik göstermektedir. “Bu rakamları tek tek parçalara ayırırsak ulaşabiliriz.”

“Alanımız yetersiz”

Hizmet verdikleri alanın yetersiz olduğunu belirten Erçelik, bu işi daha da geliştirmek istediğini ancak bu konuda yer sıkıntısı olduğunu ifade etti. Araçların yoğunluğundan dolayı alanın kendilerine yetmediğini kaydeden Erçelik, “Her zaman araç satın alıyoruz, araçları ne kadar çok dağıtırsak, o kadar çok malzeme dağıtırız. Alanımız bu yüzden yetersiz ”dedi.

“Tüm araçlar için yedek parça bulmak mümkün değil”

Mahmut Erçelik, sektördeki tüm araçlar için yedek parça bulmanın mümkün olmadığını belirterek, “Belli bir seviyeye gelebiliriz. Çok sayıda araç tipi ve alternatifi var ama hepsini alamıyoruz. İl içinde ve dışında satış yapıyoruz. İnternet üzerinden parça satışı yaptığımız için kargo ile nakliye sağlıyoruz ”dedi.

“İstenilen kısma kolayca ulaşabiliriz”

Milyonlarca araç parçası arasından istediğini bulabildiğini ifade eden Erçelik, “Malzemelerimiz raf sistemleri olduğu için mekanik, elektronik ve gövde parçaları ayrı yerlerde. Birisi gelip bu marka aracın o kısmını aradığını söylediğinde, ona kolayca ulaşabiliriz. Daha önce çıkardığımız parçalar üzerine yazıyoruz ”.

Ali Serkan Aygün

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi