Otomobil devi Volvo dünya çapında 2 milyon aracı geri çekti

Otomobil devi Volvo dünya çapında 2 milyon aracı geri çekti
23:00 - Temmuz 1 2020 Çarşamba

İsveç merkezli otomobil devi Volvo Cars, dünya çapında 2 milyon otomobil çekeceğini açıkladı. Kararın nedeninin, ön emniyet kemerlerine takılan çelik telin zayıflayabileceğini keşfettiği ifade edildi. Şimdiye kadar bu yönde insanlarda herhangi bir zarar olmadığını belirten yetkililer, kararın gelecekteki durumlar dikkate alınarak alındığını belirtti.

“Sorunu birkaç otomobilin analizinde tespit ettik”

Volvo Cars Press Sözcüsü Stefan Elfström, “Yeni otomobilleriniz eskisinden daha büyük, çünkü yıllardır eski otomobillerimizde kullanılan standart bir bileşen oldukları için. Çelik tel özel koşullar altında daha düşük bir süre aşınmaya maruz kalabilir. Bu çok nadir bir durumdur. Böylece geri çekiyoruz “dedi. Sözcü Elfström, “Sorunun ortaya çıktığını gördüğümüz birkaç arabayı analiz ederek sorunu tespit ettik ve bu bileşende sistematik ancak nadir bir sorun olduğu sonucuna vardık.”

İsveç’te 412 bin otomobilin geri çekileceği ve bu rakamın şirketin bugüne kadar aradığı otomobillerden çok daha yüksek olduğu belirtiliyor. Öte yandan, çekilen modeller V60, V60CC, XC60, V70, XC70, Volvo S60, S60L, S60CC ve S80 olarak duyuruldu.

Metin Altınışık

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi