Sivas’ta birçok noktaya otomatik su kabı yerleştirildi

Sivas’ta birçok noktaya otomatik su kabı yerleştirildi
11:33 - Haziran 19 2020 Cuma

Yaz aylarına girilmesiyle birlikte sokak hayvanlarının artan su ihtiyacı için Sivas Belediyesi ekipleri şehrin birçok noktasına otomatik su kabı yerleştirdi.

Sivas Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen proje kapsamında çok sayıda mesire alanına ve parklara bırakılan otomatik su kapları, modern görüntüsü ve içindeki suyun hiç bitmeyecek şekilde otomatik olarak dolması ile dikkat çekiyor. Hayvanların yaz aylarında sudan yoksun kalmaması için dizayn edilen bu kaplar Sivaslı vatandaşların da takdirini topluyor.

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Sivas İl Temsilcisi Özge Çubukçu tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada susuzluktan ötürü böbrekleri iflas ederek hayatını kaybeden hayvanlarla ilgili daha önceden çağrı yaptıklarını ve bu çağrıya Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’in cevap verdiğini söyledi. Başkan Bilgin’e teşekkür eden Özge Çubukçu, herşeyi devletten beklemeyerek vatandaşların da kendi kapılarının önüne sokak hayvanları için yiyecek ve içecek koyması gerektiğini söyledi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi