Otogar çevresi çöplerle dolu

Otogar çevresi çöplerle dolu
10:00 - Ağustos 27 2020 Perşembe

İstanbul’un önemli ulaşım noktalarından biri olan 15 Temmuz Otogar yenilenirken çevresindeki kirlilik de göz ardı edildi. Otogarın hemen üstündeki ağaçlık alanda çöp yığınları görenlerin gönlünü acıtıyor. Havadan bakıldığında ormanlık alan çöp yığınlarıyla dolu görünüyor. Vatandaşların iddiasına göre şehir dışından gelen otobüs şoförleri ve gece alkol kullanmaya gelen vatandaşlar kirletiyor. Bölge, maske kutularından traktör lastiklerine ve molozlara kadar kirle dolu. Sabah belediye çalışanlarının çöpleri temizlediğini belirten vatandaşlar, bir süre sonra tekrar kirlendiğini belirtti. Ağaçların alt kısımları ise, ihmal derecesini ortaya çıkaran çöp yığınlarıyla doludur.

“Burayı temiz tutmalıyız”

Erdoğan Çil, çevre kirliliğine duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “Vatandaşlar sürekli çöplerini buraya atıyor. Temizsek, etrafımız temiz olur. Yani biz temiz bir insan değiliz. Gelen tohumlarını, cipslerini yiyor ve çöpünü buraya atıyor. Her zaman burayı süpüren belediye çöp toplayıcılarını görüyorum, ama çöpçü kardeşim burada ne yapmalı? Burayı temiz tutmalıyız. Gelip süpürüyorlar ve 2 saat sonra aynı şekle dönüyorlar. “Çevreye karşı daha duyarlı olursak, daha temiz olur.”

“Otobüs sürücüleri burayı park olarak kullanıyor ve kirletiyor”

Otobüs durağının üst kısmındaki otobüs şoförlerinin onu kirlettiğini belirten Şaban Fingerless, “Her zaman kirli oluyor, belediye ekipleri zaman zaman temizliyor ama genellikle kirli bir görünüme sahip. Şehir dışından otobüs şoförleri burayı park olarak kullanıyor ve kirletiyor. Tabii bu durum için üzgünüz. Vatandaşlar çöplerini bir konteynere atmak yerine dışarı atıyor. Bu durum bizi son derece rahatsız ediyor, çevremizi temiz tutmamız gerekiyor. Otobüs durağı biraz yenilendi ama çevresinde hiçbir şey değişmedi ”dedi.

“Halkımızın biraz daha sorumlu davranması gerekiyor”

Herkesin çevre bilinci ile davranması gerektiğini belirten Cengiz Bulut, “Halkımız daha sorumlu davranırsa böyle olmayacağını düşünüyorum. Herkes kendi çöpünü bir konteynere atsa böyle bir çöplüğe dönüşmez. Bence vatandaşlarımız daha duyarlı olmalı ”dedi.

“Meyve ağaçlarını kesip yakarlar”

Meyve ağaçlarının yanmak için kesildiğini belirten Barış Bulut, “Bu kirliliği halkın sorumsuzluğuna bırakıyorum. Bu pisliği görmemizi sağlıyorlar. Buradaki meyve ağaçlarını kesip yakıyorlar. “Yetkililerin bu durumu düzeltmek için harekete geçmesi gerektiğini düşünüyorum.”

Ahmet Faruk Sarıkoç

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi