Otobüsler tek tek durduruluyor: 43 ilin geçiş noktalarında ‘HES kodu’ kontrolü

Otobüsler tek tek durduruluyor: 43 ilin geçiş noktalarında ‘HES kodu’ kontrolü
14:00 - Eylül 16 2020 Çarşamba

Şehirlerarası otobüs seferleri için Hayat Eve Sığar (HES) kod uygulaması İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirildi. Ülke genelinde Covid-19 vakaları ve ölümleri giderek artarken, tedbirler alınmaya devam ediyor. Bu kapsamda Kırıkkale Valiliği, kontrollü sosyal yaşam döneminde corona virüs salgınına karşı mücadelenin etkin bir şekilde devam ettirilmesi için şehir genelinde alınan önlemlere ve belirlenen kurallara uyulmasını sağlamaktadır.

43 ilde ulaşımda anahtar kavşak noktasında bulunan Bölgesel Trafik Kontrol Noktası polis memuru, iller arası seyahat eden yolcuların HES kodu, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık numarasını sorguladı. Ayrıca araçlar üzerinde hijyen muayenesi yapan ekipler, yolcu ve sürücülerin maske kuralına uyup uymadığını da kontrol ediyor.

HES kodu nasıl alınır?

Hayat Eve Sığar başvurusunda “HES Kod İşlemleri” bölümüne girilir. “HES Kodu Oluştur” butonuna tıklayın. Kod kullanım süresi seçilir ve kod oluşturulur.

İkinci yol olarak, metin mesajlaşma devreye giriyor. Vatandaşların “HES” yazıp boşluk bırakması, gün sayısı olarak kimlik seri numarasının son 4 hanesini ve paylaşım zamanını yazıp 2023’e kısa mesaj göndermesi durumunda HES Kodları telefonlarına gönderilecektir. SMS.

Hasan Ay

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi