Otobüs şoförünün feci bir kazada uyuduğu iddiası

Otobüs şoförünün feci bir kazada uyuduğu iddiası
16:00 - Ağustos 9 2020 Pazar

İstanbul’da Kuzey Marmara Otoyolu’nda Metro şirketine ait Mercedes marka otobüsün yol açtığı felaket kazasında otobüs şoförü Doğan Duygulu, yardımcı Ali Yaşar Sareli ve yolcu Erdem Okçu, Mualla Sütçüoğlu ve Satiye Çetinkaya hayatını kaybederken 25 kişi yaralandı. sabah.

Hayatını kaybeden yolcuların yakınları, şoförün uyuduğunu iddia ederek ihmali vurguladı. Hayatını kaybeden otobüs şoförü Doğan Duygulu’nun şoförleri Umut Sevindik ve Deniz Eroğlu, “Kesinlikle uykusuz değil. Zaten öyle değil. Zamanı geldiğinde yapacak bir şey yok. Tanrı onu, ailesini, sevdiklerini korusun diyoruz. Uykuya dayanıklıydı. Aynı zamanda kalp krizi de olabilir. Uyuyabiliyordu. Bunu kimse karşılayamaz. 50 hayat o kadar ucuz değil. Bu işin 2 kişi ile yapıldığını herkes bilir. Kimse kimseyi görünmeden öldüremez. Bu asılsız suçlamaları kabul etmiyoruz. Arabada zaten belli bir çalışma süresi var. O zamandan sonra çalışamazsın. Bir sürücünün 4-4.30 saat hakkı vardır. “Bildiğimiz kadarıyla diğer sürücü arkadaşı arabadaydı” dedi.

ALAKALI HABERLER

Eyüpsultan’da yolcu otobüsü yoldan çıktı: 5 ölü, 26 yaralı

“Sürücüyü 2 kez uyardılar”

Kazada hayatını kaybeden Mualla Sütçüoğlu’nun akrabası Mehmet Sütçüoğlu, “Teyzemin annesi 3-4 gün önce rahatsızdı. Safranbolu’ya annesini ziyarete gitti. Bu kaza Safranbolu’dan dönüş yolunda başımıza geldi. Sabah telefonunuza ulaşamadık. Gelmeyeceği haberini aldığımızda aramaya başladık. Kaza olduğunu öğrendik. İlk tespit olarak otobüse gidebildik. Otobüsün şeklini görünce sonucu zaten anladık ama Eyüp Devlet Hastanesi’ne götürüldüğünü öğrenince buraya geldik. Burada cenazeyi teşhis etmemizi istediler. Teşhis koyduk. Yapacak bir şey yok. Cenazemizi alıp getireceğiz. 58 yaşındaydı. Safranbolu’ya getireceğiz. Ülkemizde gömüleceğiz. Vasiyeti vardı, onu babasının yanına gömeceğiz. Görgü tanıklarından ve buradaki hasta yakınlarından da anladığımız gibi daha önce 2 kez sürücüyü uyardılar. Yolda iki kez hata yaptı. Uyanmış yolcuların uyarısı ile. Burada büyük bir ihmal var. Bu araçlar çift sürücü zorunluluğu olan araçlardır. Bu araçta sadece bir sürücü varsa, 2 kez uyuyorsa, ikinci sürücü neden direksiyona geçmedi? İkinci sürücü uyarıdan sonra geçtiyse ve uyuduysa, neden bu kadar çalışmalarına izin veriliyor? Onlar hakkında tüm suç duyurularını yapacağız. Önce acımızı yaşayacağız, sonra gereken her şeyi yapacağız ”dedi.

Otobüs şoförünün kayınbiraderi Veysel Gezer, “Doğan Duygulu çok dürüst ve temiz bir insandı. Onu çok sevdim. Ben de onların damadıyım. Çok iyi bir şofördü. Araba sürmeyi severdi. Bu şirkete girdiğini duydum. Daha önce okul araçlarını çekerdi. Kimseye zarar vermedi. Çok iyi bir insandı. O evliydi. 3 çocuğu vardı. Yaklaşık 10 yıldır uzun yol şoförlüğü yapıyor. Ailesi şokta. Hepsi ağlıyor ”.

“Şoförün uyuduğunu söylediler”

İşten sonra annesi Satiye Çetinkaya’nın acı haberini alan Mehmet Çetinkaya, “Sabah işten gelirken buraya geldim. Amcam, halam, 6 aylık bebek ve 10 yaşındaki Efe beş kişilik bir aile olarak geliyordu. Amcam Cemal Korkmaz şoförün uyuduğunu söyledi. Buradan öğrendiğimiz gibi, sanırım şoför uyuyordu. Annem 47 yaşındaydı. Söylenecek bir şey yok. Bence ihmal edildi. Otobüste de çalıştım. Asistan olarak da çalıştım. Sürücülerini ve asistanlarını çok yoruyorlar. Seferden sonra sefer. Şoföre de git diyorlar. Burada ihmal firmaya aittir. “Bir kaza oldu çünkü adamın kaç gün yolda olduğuna bakmadılar.

Serdar Ünal

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi