Sivaslı otobüs şoförü, bir yolcunun hayatını kurtardı

Sivaslı otobüs şoförü, bir yolcunun hayatını kurtardı
18:15 - Ağustos 17 2020 Pazartesi

Sivas’ta özel halk otobüsü şoförü olarak görev yapan Ömer Taşdemir, dili boğazına kaçan 80 yaşındaki adama yaptığı müdahale ile onun hayatını kurtardı.

Aydoğan mahallesine doğru otobüsünü süren şoför yaşlı bir yolcunun araç içinde kötüleştiğini görünce hemen müdahale etti. Dili boğazına kaçan 80 yaşındaki yaşlı amcaya yardım etmek için 112’yi arayan ve ne yapacağı konusunda yönlendirme alan şoför, edindiği bilgiler ışığında yaptığı müdahale ile yaşlı amcanın dilini boğazından çıkartmayı başardı. Sonrasında yeniden direksiyon başına geçen Ömer Taşdemir hızlı bir şekilde aile sağlığı merkezine yaşlı amcayı götürdü.

Şoför Ömer Taşdemir yaptığı açıklamada 112 tarafından aktarılan bilgiler ışığında yaşlı amcanın dilini dışarı çıkardığını ve bu şekilde hayatını kaybetmesine engel olduğunu söyledi. Yolcuların yönlendirmesiyle 200 metre ilerideki sağlık ocağına yaşlı amcayı götürdüğünü söyleyen Ömer Taşdemir, amcanın çocuklarının kendisine çok teşekkür ettiğini ve akşam kendisini ziyarete geleceklerini ifade etti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi