Osman Kavala’nın tutukluluğunun devamına karar verildi

Osman Kavala’nın tutukluluğunun devamına karar verildi
18:00 - Aralık 18 2020 Cuma

Anadolu Kültür A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili davada yargılandı ve beraat etti. Cezaevinden çıkan Kavala, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma olduğu gerekçesiyle yaptığı itiraz üzerine tahliye edilmeden tekrar tutuklandı.

15 Temmuz darbe teşebbüsü Osman hakkında soruşturma kapsamında tutuklanan Feto / pdy’n ve eski CIA danışmanı Henri Barkey ile tutuklanmasıyla ilgili olarak, “Türkiye, Anayasanın öngördüğü düzeni kaldırmaya çalıştı ‘ve’ devlet güvenlik veya iç veya dış İddianame, siyasi çıkarları açısından gizli tutulması gereken bilgileri ‘siyasi veya askeri casusluk sağlama’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kavala’nın hakim karşısına çıktığı davanın ilk duruşması yapıldı. Tutuklu sanık Osman Kavala, tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS üzerinden İstanbul 36.Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya bağlandı. Duruşmada Kavala’nın avukatları hazır bulundu. Duruşmaya Osman Kavala’nın eşi Ayşe Buğra Kavala, İsviçre ve Polonya Başkonsolosları, ABD, Danimarka, Hollanda, Norveç ve Almanya Konsoloslukları temsilcileri, Uluslararası Af Örgütü temsilcisi ve CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu dinleyiciler olarak katıldı.

Savunma ve tanık ifadelerinin tamamlanmasının ardından duruşmaya 15 dakika ara verildi. Aradan sonra savunma yapan tanık avukatlar tahliye ve beraat taleplerini dile getirdi.

Duruşmada görüşü sorulan savcı, Leyla Alaton’un sonraki duruşmada tanık olarak dinlenmesini ve sanık Kavala’nın tutukluluğunun devam etmesini istedi. Mahkeme heyeti, Kavala suçunun niteliği ve niteliği nedeniyle sanığın tutukluluğunun devamına karar verdi. Leyla Alaton’u tanık olarak dinlemeye karar veren mahkeme duruşmayı 5 Şubat’a erteledi.

İrem Demir

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi