Ortak hayaller peşinde İzmir’den Londra’ya başarı

Ortak hayaller peşinde İzmir’den Londra’ya başarı
13:00 - Temmuz 31 2020 Cuma

Yaşar Üniversitesi’nde kariyerine iyi seviyede İngilizce eğitimi vererek devam eden ve uluslararası hukuk alanında kariyer yapan başarılı Tutku ve İbrahim Enis Özkan çifti, “Şu anda şirketimizi geliştirmek için çalışıyoruz. Yakında İngiltere’deki avukatlık otoritemizi kazanarak uluslararası hukuk alanında bir hukuk firması olmayı hedefliyoruz. Türk gençliğinin uluslararası çalışma kararlılığını göstermek istiyoruz. ”

2017 yılında Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan İbrahim Enis Özkan, aynı yıl Brunel Üniversitesi Uluslararası Ticaret Hukuku alanında yüksek lisans eğitimine başladı. 2017 yılında mezun olan Yaşar Üniversitesi olarak eşi Özkan tutkusu, bir yıl içinde 2018 yılında Türkiye’de staj olup olmadığını Londra’daki City Üniversitesi’nden aldığı izinle Uluslararası Ticaret Hukuku’nda mezun olmaya başladı.

25 yaşında şirketi kurdu

Bu dönemde Londra, iş olanakları ve Enis Özkan’ın uluslararası arenayı keşfetmenin bir şeyler yapabileceğini açıkladı, “Açıkçası, hukuk eğitimi alan birine, Türkiye’de yabancılara dilemeniz gerekecek ve bir an önce bir klasik yapmak için mesleğin yararlı bir şekilde atılması olarak anılacaktır. Ancak, hukukun uluslararası arenada okulumuzun İngilizce seçmeli dersleri ile de uygulanabileceğini gördükten sonra fikrim gelişti, uluslararası iş hukuku alanında lisansüstü eğitim için Londra’ya akademisyenlerin ve taraftarlarımın olumlu önerileri ile geldim. Tezim ‘Avrupa’da eşdeğer olan Türkiye GSYİH’sındaki Kişisel Verileri Koruma Yasası’nı yazdım, 25 yaşında Londra’daki eğitimim ve edindiğim deneyimler, başlama arzusuyla TEN Legal Limited’e başladım kendi işim ve Passion’un yoğun desteği … Karım yüksek lisansını tamamlayıp şirkete katıldıkça çok daha güçlü bir şekilde ilerlemeye başladık. l Türk ve İngiliz şirketlerine yatırımcı vizeleri, Ankara Anlaşması vizeleri ve uluslararası ticari sözleşmeler hakkında temsil ve yasal danışmanlık. ”

“Hem hayatımızı hem de çalışmalarımızı birleştirdik”

Yüksek lisans döneminde aldığı derslerden uluslararası sözleşmelere olan ilgisini fark eden ve tezini ‘Dünya Ticaret Örgütü kapsamında uygulanan tarifeler ve ulusal güvenlik istisnası’ üzerine yazan Tutku Özkan, “Yüksek lisansımı tamamladım” dedi. Londra’da iş deneyimi kazanmak için Ronald Fletcher Baker LLP’de kısa bir süre ücretsiz çalışma fırsatım oldu. Öğrenci olarak kurumsal bir şirkette çalışmak yerine kendi işimi yapmak istediğimi fark ettim. Hem kişilik yapma hem de aile alışkanlıkları Enis ile örtüştü ve sonuç olarak hem hayatlarımızı hem de işlerimizi birleştirmeye karar verdik. ”

“Türk gençliğinin çalışma kararlılığını göstermek istiyoruz”

Bu yıl hayatlarını birleştiren Özkan çifti, Türkiye’yi yurtdışında temsil etmelerinin en büyük motivasyon kaynağı olduğunu söyledi. Özkan çifti gelecekteki hedeflerini şu şekilde açıkladı: “Lisansımızı tamamladıktan, avukatlık lisansımızı aldıktan sonra ve yüksek lisansımızı tamamladıktan sonra ara vermeden kendi şirketimizi kurmaya karar verdik. Küçük ve kendinden emin adımlarla ilerlemek ve karşılaştığımız fırsatları değerlendirmek istiyoruz. Her zaman hazır ve donanımlı olacağımız iş hayatımızda Türk gençliğinin uluslararası alanda yeteneklerini ve kararlılığını göstereceğimize inanıyoruz. QLTS sınavına bunun için en önemli adımlardan biri olan İngiltere’de yetkin bir avukat olması için hazırlanıyoruz. Yakında İngiltere’deki avukatlık otoritemizi alarak faaliyet alanımızı artırmayı ve uluslararası hukuk alanında başarılı çalışmalar yapan bir hukuk firması olmayı hedefliyoruz. Ülkemizi yurt dışında yaşayan Türkler olarak temsil etmek en büyük motivasyon kaynağımızdır. İki ülke arasında, özellikle Türkiye’de, hukuki ve ticari danışmanlık anlaşmaları yapmak, İngiltere’deki her iki yetkili avukat olarak bir sonraki hedefimizdir. ”

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi