Organ naklinde üzüntü ve mutluluk

Organ naklinde üzüntü ve mutluluk
12:29 - Mayıs 22 2019 Çarşamba

Sivas’ta geçirdiği beyin kanaması sebebiyle beyin ölümü gerçekleşen eşinin organını bağışlayan Asiye Güler, eşinin ölümünden dolayı kendilerinin büyük üzüntü içerisinde olduklarını fakat bağışladıkları eşinin karaciğerinin bir aileye umut olacağını düşündüklerinde ise mutlu olduklarını ifade etti.

ORGAN NAKLİNDE ÜZÜNTÜ VE MUTLULUK BİR ARADA

Sivas’ta bir hafta önce beyin kanaması geçiren 57 yaşındaki İlhami Güler Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü’nde yoğun bakıma alındı. Bir hafta yoğun bakımda kalan Güler’in beyin ölümünün gerçekleşmesi sonucu ailesi Güler’in organlarının başka insanlara umut olmasını isteyerek bağışladılar. Yapılan tahlil ve tetkikler sonucunda İlhami Güler’in karaciğerinin bir hasta ile uyumlu olduğu belirlendi. Türkiye Organ ve Doku Nakli Koordinasyon Merkezi’nin planlaması dahilinde Güler’in karaciğeri Erzurum’dan gelen bir ekip tarafından alındı. Güleri’in ailesi karaciğerin alınıp Erzurum’a götürülmek üzere yola çıkışını gözyaşları içinde izledi.

İlhami Güler’in eşi, eşinin karaciğerin alınmasından ve onun ölümünden dolayı çok üzgün olduklarını ifade ederek bir haftadır eşinin yoğun bakımda olması sebebiyle hastanede olduklarını, eşiyle ilgili çok küçük de olsa bir olumlu haber olsaydı çok mutlu olacaklarını ama bunun olmadığını belirtti. Asiye Güler, biz onun ölümü ile üzülürken birileri için umut olması için organlarını bağışladık ki başkaları mutlu olsun ve sevinsin şeklinde ifade etti.