Organ Nakli 8 Kişinin Hayatını Kurtardı!

Organ Nakli 8 Kişinin Hayatını Kurtardı!
21:33 - Kasım 8 2021 Pazartesi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi bünyesinde yer alan Uygulama ve Araştırma Hastanesi bugün 8 kişinin hayatına dokunan organ nakillerine ev sahipliği yaptı.

Toplamda 8 kişinin hayata tutunduğu organ nakillerinin Uygulama ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştirildiği açıklandı. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü olarak görev yapan Gökhan Aynal; konuya dair açıklama yaparak; 2021 yılı itibariyle toplamda 8 kişinin hayata tutunduğunu belirtti. 3 – 9 Kasım tarihleri arasındaki Organ Bağışı Haftası etkinliği kapsamında açıklama yapan Aynal; Türkiye’de en çok hayatta olan insanların donör olduklarını ifade etti.

Organ Nakil Koordinatörü olarak görev yapan Gökhan Aynal; organ naklinde kadavra nakillerinin daha büyük önem taşıdığının altını çizerek; organ bağışı farkındalığının önemli olduğunu da ifade etti. Bunun için farklı dönemlerde semineler düzenlediklerini ifade eden Gökhan Aynal; bu faaliyetlerle vatandaşların organ nakli konusunda bilinçlendirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi