Ordu’da polikliniklerde yoğun bakım üniteleri kuruldu

Ordu’da polikliniklerde yoğun bakım üniteleri kuruldu
15:12 - Kasım 28 2020 Cumartesi

Vali Tuncay Sonel’in başkanlık ettiği İl Pandemi Kurulu, ‘vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını önlemek’ için ek kararlar aldı. Toplantıda, Ordu Devlet Hastanesi prefabrik binasındaki polikliniklerin vaka sayısı ile artan izole hizmet ve yoğun bakım ihtiyacı nedeniyle kapatılması, ek yoğun bakıma dönüştürülmesi ve prefabrik yapılması kararlaştırıldı. hastanenin personel park alanında yoğun bakım.

Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ana hizmet binasının 1. katındaki yemekhane ve ünitelerin tahliye edilerek yoğun bakıma açılması kararlaştırıldı.

Ayrıca Altınordu İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Ordu Verem Savaş Dispanseri’nin şehirdeki hizmet binalarının tahliye edilerek yatarak tedavi ve yoğun bakım oluşturulması için Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne tahsis edilmesi kararlaştırıldı.

Acil durumlar dışında ameliyat yok

Alınan kararlar kapsamında hastane idareleri tarafından branşlarına bakılmaksızın tüm klinisyenlerin Covid-19 yoğun bakım, servis ve polikliniklerde görev almalarını sağlayacak planlama ve düzenleme yapılacaktır. Ayrıca acil olmayan cerrahi işlemler askıya alınacak ve ameliyathaneler sadece acil cerrahi müdahalelerin yapılabileceği şekilde düzenlenecektir. Ameliyathanelerde çalışan personel hastanelerin diğer alanlarında görevlendirilecektir.

Personele ihtiyaç duyulması halinde, Toplum Yarar Programı (TYP) kapsamında çeşitli kurumlarda görevli personel İl Sağlık Müdürlüğü tarafından istihdam edilecektir.

Ordu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın vaka sayısında yüzde 50 artış yaşadığı iller arasında yer aldı.

Metin Akyürek

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi