Operasyon için tam destek

Operasyon için tam destek
07:00 - Haziran 18 2020 Perşembe

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Başkanı Devlet Bahçeli dün önemli bir toplantı düzenledi. En son 82 gün sonra toplanan 27 Şubat’ta Başkanlık Kompleksi’nde gerçekleşen dünkü zirve yaklaşık bir saat sürdü.

Elde edilen bilgilere göre, toplantıda, başta Irak’ın kuzeyindeki terörist hedeflere karşı yürütülen Claw-Tiger Operasyonu ile ilgili son gelişmeler değerlendirildi. Erdoğan’ın Bahçeli’ye sahadaki son durum hakkında bilgi verdiği ve önümüzdeki dönemde atılacak stratejik adımları paylaştığı belirtildi. Bahçeli’nin, terör örgütleriyle mücadelede hükümete verilen desteğin her zaman devam edeceği ifade edildi.

Toplantıda tartışılan bir diğer konu Libya idi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bahçeli’ye Libya’daki krize bir çözüm bulmak için dünya başkentleriyle temas halinde gerçekleşen diplomatik trafiği anlattığı kaydedildi.

Erdoğan ve Bahçeli de iç politika konusunda önemli istişarelerde bulundular. Erdoğan’ın baro derneklerinin seçim sistemi ile ilgili yapılacak düzenlemenin taslak metnini Bahçeli’ye verdiği ve Bahçeli’nin MHP’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Erdoğan’ı destekleyeceği bilgisini verdiği öğrenildi. Baro birliğine ek olarak toplantıda, Cumhuriyet İttifakı’na kimlerin aday olacağı ve 12 Temmuz’da yapılacak parlamento başkanlığının seçiminde siyasi partilerin hukukunda yapılacak değişiklikler de ele alındı.

İki liderin toplantısı sırasında Ayasofya’nın ibadete açılmasının da gündemde olduğu ve Danıştay’ın 2 Temmuz’daki kararından sonra atılacak adımları değerlendirdikleri kaydedildi.

Türkiye Gazetesi

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi