Önce vur, sonra altını alıp boşanma davası açtı

Önce vur, sonra altını alıp boşanma davası açtı
11:00 - Aralık 9 2020 Çarşamba

Kuran kursunda öğretmenlik yapan İlknur D. (29), 2015 yılında MED (29) ile evlendi. Eşinin görevi nedeniyle Ankara’ya giden İlknur D., evliliğin 40. gününden sonra şiddete maruz kaldığı iddia edildi. Daha önce karısına tokat atıp yaralayan MED, işe gitmeden önce karısını dövdü ve ardından eşinin kapısını kilitleyerek telefonunu almaya başladı. Genç kadın, kocasının inşaat işçisi babasını ve kardeşlerini öldürmekle tehdit ettiği gerekçesiyle şiddeti her zaman gizledi. Ayrıca MED, Ankara’nın Keçiören ilçesindeki bir banka ile evlenirken düğüne sıkışan altını adına hesap açarak yatırdı.

Artık dayanamayan genç kadın, 3 aylık evli olduğu kayınpederi MD’ye söyledi. Bunun üzerine kayınpeder, gelinine, “Eliniz mi kırıldı, kollarınız mı kırıldı, dudaklarınız mı çatladı, dişleriniz mi düştü” dedi. Kayınpederinden yardım alamayan genç kadın 6 ay daha sabırlıydı. İlknur D., 9 aylıkken nişanlarının yıl dönümünde nişan elbisesini giymek istedi. Buna öfkelenen kocası, genç kadını boğmaya çalıştı ve onu dövdü. Kendini banyoya kilitleyen kadın, havalandırmadaki pencereden komşularından yardım istedi. Komşular geldiğinde MED, “İlknur kendine zarar veriyor. Onu çok seviyorum.” Dedi.

Daha fazla dayanamayan genç kadın, kocasının işe gidip Adana’ya uçmasıyla evden kaçarak darp raporu aldı ve ardından tüm deneyimlerini ailesine anlattı. Aile büyüklerinin bir araya gelmesi ve MED’in altını eşine geri vermesi ile çift barıştı ve Ankara’ya döndü. Çift eve gittikten sonra karısı onu dövmeye ve onu tekrar aç bırakmaya başladı. Öte yandan, akşam saatlerinde karısını döven MED, evin her yerine ‘Seni çok seviyorum’ yazan not kağıtları yapıştırdı.

2 aydır fiilen şiddete başvurmayan eşinin anne-babasını ziyarete Adana’ya gelen İlknur D.’nin kayınpederinden ‘Kızım MED. O da sana söylemiyor. Bu altını ona verirsin, o borcu kapatır. 150 bin liranın üzerinde altınları kayınpederine teslim etti.

Altın sikkeleri verdikten sonra eşi, kayınvalidesi ve kayınpederinden haber alamayan İlknur D., aldatıldığını fark etti.

Eşiyle en son 21 Ocak 2017’de görüşen genç kadın, 23 Ocak’ta Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek suç duyurusunda bulundu, 10 gün sonra boşanma davası açtı. Ancak genç kadın dava açınca kocasının da kendisinden 2 gün önce Ankara’da boşanma davası açtığını öğrendi.

Mahkeme devam ederken genç kadına aylık 700 TL ödeme yapıldı. İlknur D, avukatının bu parayı 2 yıldır vermediğini iddia etti. Genç kadın 2019 yılında Adana Barosuna şikayette bulunarak tüm parasını avukattan aldı ve kendisi için başka bir avukat tuttu. Boşanma davası halen devam eden İlknur D., artık bir an önce boşanmak istiyor.

“Hem maddi hem de manevi zarar gördüm”

Yaşadıklarını İHA’ya anlatan İlknur D., “Kardeşlerime ve aileme zarar vermekle tehdit ettiği için sessiz kaldım. Ankara’dan geldik, altını da benden aldılar. Şikayet edene kadar kimse beni aramadı. Şikâyetimden sonra aylarca beni aramayanlar, evrakları toplayıp boşanma davası açtığımda benden 2 gün önce Ankara’da boşanma davası açtığını gördüm. 3 Şubat 2017’den beri boşanma davamız devam ediyor. Buraya ziyarete geldim. Bir haftalık kıyafetlerim yanımda sadece tüm eşyalarım, çeyizim. “, Kitaplarım hep gitmiş. 150 bin lira altınımı aldılar. Sadece manevi olarak değil, maddi olarak da zarar gördüm. “Dedi.

“Lütfen bizi boşayın”

Genç kadın, salgın nedeniyle mahkemenin de ertelediğini belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti’nde ilahi adalete ondan önce inanıyorum, ben de sıradan bir insanım. Anadolu kızıyım. Beni onurlandırıp attı, maddi ve manevi çöküş yaşadım.Mahkemeden sonra Ankara’daki evime gittiğimde tüm eşyalarımı alıp evi terk ettiklerini gördüm. Oradan mağdur oldum.Mahkeme değil bitti. 3 yıldır 1 yıllık evlilik mahkemesini görüyorum.Lütfen bizi boşayın.Altın almayı reddettiler ama o sırada mesaj belgelerimiz vardı. Onlara her şeyi verdiğimde çıktı. Boşanmak istiyorum. Bir an önce. Yeni Emine Bulut davası yok, ben öldükten sonra adalet yerine gelmesin, Adalet sağ olsun ”.

Umutcan Isledici

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi