Önce HES kodu, sonra evlilik: “Evet” ten önce HES kodu

Önce HES kodu, sonra evlilik: “Evet” ten önce HES kodu
11:12 - Aralık 19 2020 Cumartesi

Riskli vatandaşların belirlenmesinde önemli bir yere sahip olan Hayat Eve Sığar (HES) kodu hayatın hemen her alanında kullanılmıştır. İlkadım Belediyesi’ne ait Derebahçe Sosyal Tesislerinde düğün törenlerinde HES kod sorgulaması yapılmaktadır. Çiftler evet demeden önce HES kodunu gösterirler. Risk almadan çıkarlarsa evlilikleri kesilir.

Kayıt memuru önce gelin ve damadın HES kodunu sorgular, ardından nikah şahitlerine kadar bölgedeki herkesin HES kodu kontrol edilir.

Evliliğe adım atan Özgür ve Pınar çiftinin düğün töreninde sizi gülümseten anlar yaşandı. Kayıt memuru, “İlkadım Belediyesi’nin bana verdiği yetkiye istinaden size HES kodunu soruyorum” deyince önce küçük bir sürpriz, sonra yüzlerde bir gülümseme oldu. HES koduna bakan memur, genç çiftin risk almadan çıkması üzerine düğünü bozdu.

Gelin Pınar Altun, “Corona virüs önlemleri kapsamında düğünümüz oldukça basitti. Düğün başlamadan önce kayıt memuru bizden HES kodunu istedi. Bu sağlığımız için çok iyi bir uygulama. “Dedi.

Açık alanda yapılan nikah töreniyle evliliğe adım atan çiftçi Ülkü ve Yunus’un nikah töreninde, nikah memuru masadaki HES kodunu sorguladı. Damat Yunus Burak Bozkütük, “Eskiden düğünler normaldi, memur aniden HES kodunu sorgulamaya başladı.

“Riskli bir gelin ve damat bugüne kadar gelmedi”

Evlenme Memuru Ahmet Salih Atar, HES kodunun önemli olduğuna işaret ederek, “Pandemiden önce salonda düğünümüzle evleniyorduk. Salonlarımız küçük olduğu için bu salgın nedeniyle 10 kişiden fazlasını alamadık.” Dedi. Kodlarını istiyoruz. Risksiz olduğumuzda düğünleriyle evleniriz. Şimdiye kadar riskli bir gelin gelmedi “dedi.

Furkan Abrek Ünal – Oğuzhan Uysal

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi