Ön taraftaki askere ek sınav hakkı

Ön taraftaki askere ek sınav hakkı
07:00 - Haziran 18 2020 Perşembe

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçiş ve özellikle 15 Temmuz darbesi ile TSK Personel Kanunu’nda yapılan değişikliklere yeni değişiklikler eklenecektir. Askeri personelin disiplin suçlarından cezai süreçlerinde bürokratik süreçler kısaltılacak ve operasyonel bölgelerde oldukları için sınavları kaçıranlara tekrar test etme hakkı verilecek.

Terfi, kıdem, randevu, sınav, disiplin suçları ve askeri öğrenciler ile ilgili bir takım değişiklikler hazırlanmaktadır. AK Parti grup yönetimi ve Milli Savunma Bakanlığı avukatları, TSK personelinin basit disiplin suçlarıyla ilgili cezai süreçlerini azaltan yaklaşık 70 maddelik bir taslak üzerinde çalışıyorlar. Aynı zamanda, bu suçların bir suçluyu cezalandırma sürecini yürütmesi için bir yol açar. AK Parti kaynaklarından alınan bilgilere göre, değişiklik TSK personelinin itaatsizliği ve üst düzey emirlerini yerine getirmeme gibi basit disiplin suçlarını cezalandıracak denetçi sayısını artıracaktır. Bu tür basit disiplin cezalarının bir üst şef tarafından verilmesi öngörülmektedir.

Küçük memurdan memura sınavlara giremeyenlere yeni haklar getirilir. Bu bağlamda, operasyonel bölgelerde olduğu gibi, küçük memurdan memur, uzman çavuş veya uzman şef memuruna geçiş dönemini kaçırmış olanlar için test hakkı verilmesi öngörülmektedir. Askeri öğrencilerin izin, harçlık ve disiplin cezalarına ilişkin yeni düzenlemeler yapılırken, terfi ve kıdem bakımından bazı değişiklikler yapılmaktadır.

Türkiye Gazetesi

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi