Omicron Varyantı Türkiye’de! – Sivas’ta Omicron Varyantı Görüldü Mü?

Omicron Varyantı Türkiye’de! – Sivas’ta Omicron Varyantı Görüldü Mü?
23:53 - Aralık 11 2021 Cumartesi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son dakika yaptığı açıklamada Omicron varyantının Türkiye’de görüldüğünü açıkladı. Türkiye’de 6 kişide Omicron varyantı görüldüğünü açıklayan Bakan Koca, Omicron varyantının hangi illerde görüldüğü konusunda da açıklama yaptı. Geçtiğimiz birkaç hafta içerisinde Omicron varyantı olan bazı yolcuların Türkiye’de havalimanlarını kullandığı haberleri gündeme gelmiş, ancak bugüne kadar Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye’de aktif Omicron varyantına rastlanmadığı açıklanmıştı.

Omicron varyantının görüldüğü iller arasında Sivas bulunmazken, vakaların 5’i İzmir’de olmak üzere 1’i İstanbul’da görüldü. Bakan Koca, salgın nedeniyle vatandaşların maske, mesafe ve temizlik önlemlerine uymalarını önerirken, “Vatandaşlarımızı bu konuda bilgilendirmek için karşınızdayım. Omicron varyantı 6 kişide görüldü ve bunların 1’i İstanbul, 5’i İzmir’de. Vatandaşlarımızın tedirgin olmasına gerek yok” dedi.

Türkiye’de görülen varyantın gelecek günlerde aşılar üzerinde ve hastanelerde yoğunluk yaratıp yaratmayacağı şimdilik diğer çok sayıda ülkede olduğu gibi bir bilinmez olarak kalıyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi