Omicron Varyantı Hakkında Merak Edilenler Açıklandı

Omicron Varyantı Hakkında Merak Edilenler Açıklandı
12:39 - Kasım 29 2021 Pazartesi

Omicron varyantı son zamanlarda sıkça haberlere konu olmuş bir varyant olarak karşımıza çıkıyor. Bu varyant hakkında merak edilenleri derledik.

Omicron, son günlerde yayılmaya başlayan ve Almanya, Belçika, Güney Afrika, Hong Kong ve Danimarka gibi pek çok ülkede görülen bir mutasyon olarak yer alıyor. Kısa sürede pek çok ülkede ortaya çıkmaya başlayan varyant yaygın bir şekilde görülmese de yayılma ihtimaline karşın birçok önlem alınmış durumda. Piyasayı olumsuz etkileyen bu varyant hakkında vatandaşlar bilgi sahibi olmak istiyor. Uzman isimden omicron ile ilgili açıklamalar geldi.

Omicron Varyantı Daha Tehlikeli

Koronavirüsün farklı bir varyantı olarak karşımıza çıkan omicron, şimdiden pek çok ülkeyi etkilemiş durumda. Aslına bakarsak bu zamana kadar koronavirüsün onlarca varyantı yani farklı mutasyonları ortaya çıktı fakat bunlardan bazıları yayılma gösterdi. Omicron da son zamanlarda hızla yayıldığı için öne çıkan bir varyant oldu. Sorulan sorulardan birisi bu varyantın tam olarak ne olduğu. Geçtiğimiz hafta Dünya Sağlık Örgütü, B.1.1.529 olarak isimlendirdiği koronavirüs mutasyonuna omicron ismini vererek kamuoyuna duyurmuştu. Kaygı uyandıran beşinci varyant olarak karşımıza çıkan omicron, daha bulaşıcı ve daha tehlikeli olmasıyla dikkat çekiyor.

Omicron Varyantı

Omicron varyantı hakkında merak edilen sorulardan birisi belirtileri olmakta. Daha önceki varyantlarda özellikle koku ve tat kaybı öne çıkan belirtiler arasındaydı. Bu varyantın semptomları arasında yapılan araştırmalara göre yorgunluk ve kas ağrıları ön plana çıkıyor. Koku ve tat kaybı veya yüksek ateş gibi belirtilere rastlanmayan bu vakalarda hafif öksürük belirtisine de rastlanabiliyor. Genellikle bir iki günlük etkili olduğu belirtilen bu mutasyonun sonrasında hafif belirtilerle devam ettiği söyleniyor.

En çok merak edilen sorulardan birisi de bu varyant için aşının etkili olup olmadığı. Şu anda yeterli veri olmadığı için kesin bir şey söylenmiyor fakat bazı uzmanlar yeni bir aşının geliştirilmesi gerektiğini düşünüyor. Bu konuda laboratuvar ortamında bazı testler yapılıyor. İlerleyen zamanlarda bu konuda daha fazla bilgi sahibi olunacak.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi