Omicron Paniği Artıyor: Mecburi Olmadıkça Gitmeyin

Omicron Paniği Artıyor: Mecburi Olmadıkça Gitmeyin
19:35 - Ocak 11 2022 Salı

Sivas’ta ve Türkiye’nin birçok ilinde vaka sayıları gün geçtikçe daha fazla artarken, artan vaka sayıları endişe yaratıyor. Omicron varyantından kaynaklandığı belirtilen vaka artışlarının gelecek günlerde 100.000’i geçip geçmeyeceği tartışılırken Sivas’ta görev yapan doktorlardan ise hastalara önemli uyarı geldi. Sivas’ta görev yapan doktorlar, gelecek günlerde hastanelerde test ve diğer sağlık sorunlarından kaynaklı başvuruların artış göstereceğini, vatandaşların mecburi olmadıkça ertelenebilecek randevularını daha ileri tarihe ertelemelerini önerdi.

Kanser ve kronik hastalıkları bulunan hastaların ise kontrollerini aksatmaması, acil hallerde acil servislere hızla başvurulması önerisinde bulunan doktorlar, “Hastalarımız acil durumlarda acil servislere hızla başvurmalı. Kronik hastalıkları olanlar kontrollerini zamanında ve eksiksiz olarak yaptırmalı ve coronavirüs endişesiyle kontrolden kaçmamalı” uyarısında bulundu.

Hastane Kapasitesi Yeterli

Sivas’ta vaka sayısının arttığını ancak hastanelerde yeterli yoğun bakım yatağı olduğunu belirten uzmanlar, “Sivas’ta vaka sayıları artarken yatak kapasitesinde şimdilik endişe edilecek kadar doluluk yok” dedi. Uzmanlar, Omicron varyantına karşı güçlendirici-takviye aşılarının olunması önerisinde bulunurken, Sivas’ta aşılanma oranları mavi kategoride olmasına rağmen %80’in altında.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi