Ömer Çelik: Yenidoğan Çetesi ve Benzer Tehditlere Karşı Mücadelemiz Sürüyor
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının devamında yaptığı açıklamada, Yenidoğan çetesinin çökertilmesi ve benzeri tehditlerin ortadan kaldırılması amacıyla sürdürülen çalışmaların kararlılıkla devam ettiğini ifade etti. Çelik, ayrıca FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ölümüne dair, İslam’a ve insanlığa ihanet etmiş bir hain olarak nitelendirdiği Gülen’in vefatını değerlendirdi.
“Bu yapıyla mücadelemiz devam edecek”, diyen Çelik, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası bu örgütün destekçilerinin daha net görüldüğünü ve üzerine gidilen uluslararası bağlantılarının çökertildiğini belirtti. Toplantıda ayrıca Filistin ve Gazze’deki durumlar hakkında da görüş alışverişinde bulunulduğunu, dış politika gelişmelerinin ele alındığını aktardı.
Ömer Çelik, Türkiye’nin iç ve dış politikada karşılaştığı sorunlara karşı koymanın önemine değinerek, devam eden ve yeni başlatılacak projeler hakkında bilgi verdi. Ayrıca, sağlık ve adalet bakanlıklarının koordinasyon içinde çalışarak bu tür tehditlere karşı mücadeleyi sürdürdüğünü söyledi.
Çelik, son olarak yaptığı açıklamada, Türkiye’nin uluslararası alanda yer almasının önemine değinirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yurtdışı ziyaretleri ve uluslararası toplantılardaki rolünün altını çizdi. Bu ziyaretlerin ve toplantıların, Türkiye’nin dış politika stratejileri açısından yol gösterici olduğunu vurguladı.
