Ölümle saniyeler içinde depremden kurtuldu, şimdi üniversiteye hazırlanıyor

Ölümle saniyeler içinde depremden kurtuldu, şimdi üniversiteye hazırlanıyor
11:00 - Haziran 22 2020 Pazartesi

14 Haziran’da Bingöl’ün Karlıova ilçesinde meydana gelen 5.7 depreminden en fazla etkilenen yerler Elmalı köyü ve Yedisu ilçesinin mezralarıdır. Kümelerin kümesinde yaşayan 17 yaşındaki Mizgin Sağlık’ta amcasının altında kalarak yaralandığı evi terk etmeyi başardı. Fen lisesinde okuduktan sonra sağlık, depremden sonra AFAD tarafından ailesi ile kurulan bir çadırda yaşamaya başladı. Tüm olumsuzluklara rağmen, hayallerini sürdüren genç kız, hafta sonu yapılacak üniversite sınavının enkazından kurtardığı kitaplarla çalışmalarına devam ediyor.

Evdeki depremde yakalandıklarını belirten Mizgin Sağlık, “Depremde yıkılan bir mutfağımız vardı. Orada 4 kişilik oturuyorduk. Amcam enkazın altındaydı ve bacağı yaralandı. Aniden dışarı çıktım. Güneş enerjisi patlarken önüme düştü. Biz dışarı çıkarken ahır yıkıldı. Ondan sonra hepimiz kaçtık. Şu anda bir çadırda çalışmak zorundayım. Ağ ve internet olmadığı için kendi imkanlarımızla çalışıyoruz. Şimdiye kadar hiçbir canlı derse katılamamıştım. Sınav için psikolojik olarak biraz depresyondayım. Sınavın nasıl geçeceğini bilmiyorum. Şimdiye kadar kendi kaynaklarımla çalıştım. Bu süreden sonra çadırda çalışıyorum. ”

“Saniyeler içinde ölümden döndük”

Ölümden döndüklerini vurgulayan Sağlık, “Bunun için çalışmalıyız. Gece ve gündüz bir araya geldi. Umarım sınav kolay olur. Saniyeler içinde depremden kurtulduk. Biz kaçmaya çalıştık. Kaçmaya çalıştığımız altına göç etti. Taşlar üstten atıldı. Güneş enerjisinin ne zaman patladığını bildiğimiz hiçbir yer yoktu. Saniyeler içinde ölümden döndük. Korktuğumuz için tüm eşyalarımı çıkardım ve çadırda çalıştım. Ben bir lise öğrencisiyim ama hukuk istiyorum. 23 Mart’tan beri evdeyim. Her zaman kendi yöntemlerimle çalıştım. “Kısa bir süre önce çadırda çalışmak biraz sorun oldu” dedi.

Deprem sırasında evde 5 kişi olduklarını belirten baba Hüseyin Sağlık, “Evde 5 kişi olduk, çay içiyorduk ve o dönemde evimiz yıkıldı. Misafir amcamız yaralandı. Kızım şu anda üniversiteye hazırlanıyor. Fen Lisesi okuyor. ”

Kamil Can Kılıç – Ahmet Mücahid Kantarcıoğlu

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi