Ölümden dönen sağlık çifti korona hastalarına hizmet vermeye devam ediyor

Ölümden dönen sağlık çifti korona hastalarına hizmet vermeye devam ediyor
11:12 - Ağustos 17 2020 Pazartesi

Çekirge Devlet Hastanesi’nde röntgen teknisyeni olarak çalışan Ufuk Saka ve hemşire Tülay Saka çifti, 2 gün arayla corona virüsüne yakalandı. Çocuklu çiftlerden biri olan Ufuk Saka hastanede, eşi Tülay Saka ise çocuklarına bakacak kimse olmadığı için evde tedavi altına alındı. Nefes darlığı ve yüksek ateşle mücadele eden çift, 12 gün sonra iyileşti. Çift, karantina sürülerinin dolması ve testlerin negatif çıkmasının ardından hastanedeki görevlerine döndü.

Ufuk Saka hastanede korona virüsü şüphesi olan hastaların tomografilerini çekerken, eşi Tülay Saka hastalara hizmet vermeye devam ediyor. Hastalığı atlatan çift, hastanede tedavi gören koronavirüs hastalarına moral veriyor. Sağlık çifti, kurallara uymayan vatandaşları “Lütfen önlemlere uyun, bu hastalık çok tehlikeli” uyarısında bulunuyor.

Hastalığı atlatan Ufuk Saka, “7 Nisan’da görevdeyken ateşim çıktı. Acil durumdan direkt giriş yaptım, kan ve akciğer testleri yapıldı. Bende koronavirüs olduğu ortaya çıktı. sabah tomografi muayenesi, eşim de sağlık çalışanıydı ve hemen test edildi, testi pozitif çıktı, çok zor bir süreç geçirdik, kendimi düşünüyorum, eşimi ve çocuklarımı da düşünüyorum.Kalmak kolay değil Tek kişilik odada 11 gün hastanede kaldığım için şanslıydım.Hemşire onun için bir avantajdı Evde olmak hastanede olmak gibi güven vermiyor 14 günlük karantina süremiz bitti. 3 kez negatif sonuç aldık Görevimize başladık.Şimdi tekrar koronavirüs hastalarının tomografilerini alıyorum.İnsanların yüzünde korku var.Evet bu korkudan biliyorum.Hastanın yüzüne baktığımda hissedebiliyor, ben ve ben bu hastalara sürekli ilham veriyor. Bak diyorum, ben yaşayan bir örneğim. Bu hastalığı yoğun ve tr oublesome. Lütfen moralinizi yüksek tutun, bağışıklık sisteminizin güçlü olması için çok morale ihtiyacınız var. İnşallah onlara geçmenizi öneririz. “Dedi.

“İnsanlar onlardan bu kadar korkan bir şey alırsa bir anlam ifade etmiyorum”

Herkesin aynı hassasiyeti göstermediğini ifade eden Saka, “Maske takmadıkları için sizi uyardığımızda, işin içine giriyorsunuz diyenler var. Görevimiz her halükarda insanları uyarmak. Bu hastalığı olan birine, o kişide anksiyete hissediyorum. 3 ay önce bu hastalığa yakalandım.Kim olursa olsun kaygılı ve geri çekiliyor. İnsanların bir şeyi hafife alması anlamlı değil Bu çok korkutucu. Hastalık sırasında psikolojim iyi değildi, eşime de koronavirüs bulaştı, bu da psikolojimi bozdu ve çocuklarıma bakacak kimse yoktu. “Bir odada uyumak kolay değil günlerce neler olacağını bilmeden hastane. Lütfen maskenizi takın, bu şaka değil “dedi.

İlk duyduğunda çok korktuğunu ve ağladığını belirten Tülay Saka, “Bilmediğimiz bir hastalık yaşıyoruz. Nasıl bir süreç işleyecek ve ilerleyecek, bir gün korku içinde yaşadık. kendim, eşim ve çocuklarım adına çok korktum, çok zor bir süreçti nefes, tat ve koku darlığım vardı gitti gitti. mide, baş ağrısı ve ateş her şeyi yaşadım. öleceğimi sandım Çocuklarıma ne olacağından korkuyordum. Kurtulduk ama yine de korkuyoruz. Kendimize bakıyoruz ve maskelerimizi takıyoruz. Herkes kurallara uymalı ”dedi.

Burak Türker

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi