Ölüm raporu acımasız katilin ifadesini yalanladı

Ölüm raporu acımasız katilin ifadesini yalanladı
11:00 - Eylül 11 2020 Cuma

Edinilen bilgiye göre olay, 2 Ekim 2002’de Seyhan ilçesine bağlı Yenibey İlçesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, çiftçi olan eşi Süleyman Şafak köyde tarım arazilerinin bakımı için giderken çocukları Volkan (7) ve Dilara (3) ile evde kalan Fadime Şafak (29), yatak odasında uyudu. . Volkan Şafak, sabah kalktığında yatakta yatan annesini uyandırmak istedi ancak uyanamadı. Birinci kattaki teyzesinin yanına giderek annesinin uyanmadığını söyledi. Teyzesi eve geldiğinde, kız kardeşinin öldüğünü anlayınca hemen polise haber verdi. Olay yerine gelen polis, pencerenin demir ızgarasının gerildiğini ve genç kadının girip işkence gördükten sonra boğularak öldürüldüğünü ve tecavüze uğradığını belirledi. Şüphelinin kadının başını duvara vurduğu, parmaklarını kesmeye çalıştığı, boğazını eliyle sıktığı ve sonunda bir yastıkla boğduğu belirlendi. Ayrıca, genç kadının şüphelinin yüzünü kaşıdığını ve şüphelinin DNA’sının tırnaklarında bulunduğunu tespit etti. Polis mahallede bir süre çalıştı ancak şüpheliye ulaşamadı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro Ekipleri, failleri bilinmeyen cinayetlerin soruşturulması için özel bir ekip oluşturdu. Ekip dosyaları incelediğinde Fadime Şafak dosyasının mola vermesine kısa bir süre kaldığını fark etti ve cinayeti çözmek için yeniden çalışma kararı aldı. Polis önce o gün mahallede yaşayan herkesi dikkatle inceleyerek cinayetin mahalleden gelmiş olabileceğini değerlendirdi. Daha sonra olaydan kısa bir süre sonra mahalleden ayrılanları ve nasıl sapkın olabileceklerini inceledi. Polis, bu profile uyan 10 kişiyi belirleyip muayene ederken, Gökhan Ç. (40), adı geçen kişinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaşadığını ve açık pencereli bir evden girerek bir kadına iç çamaşırı ile tacizde bulunduğu için cezaevinde olduğunu belirtti.

Adana polisi, Mayıs ayında serbest bırakılan Gökhan Ç.’yi KKTC’den alıp Adana’ya getirdi. Polis şüpheliye cinayetle ilgili soru sorduğunda, kişi kadını tanımadığını ve cinayeti bilmediğini söyledi. Bunun üzerine polis şüpheliden kan aldı ve onu serbest bıraktı. Polis şüpheliyi takip ederken bir yandan DNA eşleştirmesi yapıldı. Eşleştirmede şüphelinin kan örneği ile kadının tırnakları arasındaki DNA uyuştu. Bu arada polis, zanlının yurt dışına kaçmaya çalıştığını belirledi. Ayrıca Kocaeli’de yaşayan ablası Perihan Y. (60) ve kayınbiraderi İsa C.’nin (46) zanlının kadını öldürdüğünü bildiklerini belirledi ve üçünü de gözaltına aldı.

Şüpheli her şeyi itiraf etti, bu sefer ikinci kez geldiği karakolda. Fadime Şafak ile aralarında aşk olduğunu iddia ederek, o gece kendisine gittiğini, ardından Fadime Şafak’ın onu kıskandığını iddia ederek, “Nişanlınızı bırakın yoksa mahallede rezil ederim” dedi. Dövüşte bana bıçakla saldırdı. Kendimi korumak için onu susturmak için bir yastıkla bastırdım. O öldü. Onu öldürmek istemedim. ”

Adli tıp, şüphelinin kendisiyle kıskançlıktan tartıştığı yalanı ortaya çıkardı ve aynı anda onu susturmak için ağzını bir yastıkla kapattığını ve bu yüzden öldüğünü söyledi. Çünkü genç kadının ölüm raporunda “El ile boğularak öldürüldü” notunun yer aldığı ortaya çıktı. Şüphelinin hem gece yarısı gizlice eve girdiği hem de iki çocuk annesine iftira atmaya çalıştığı belirlendi. Şüpheli “canavarca bir duygu ile öldürmek” suçundan tutuklanırken, olayı bilen veya söylemeyen diğer iki şüpheli adli kontrol tedbiriyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Fatih Keçe

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi