Olimpiyat Stadı’nda Şampiyonlar Ligi zirvesi

Olimpiyat Stadı’nda Şampiyonlar Ligi zirvesi
21:00 - Haziran 17 2020 Çarşamba

Bugünkü UEFA İcra Komitesi toplantısından sonra Türkiye’nin Lizbon’da Şampiyonlar Ligi finalini gerçekleştirme kararında talepte bulunurken, İstanbul için planlanan finalin 2021 yılını almasına karar verildi. Bu karardan sonra Gençlik ve Spor Bakanı. Mehmet Muharrem Kasaoğlu, TFF Başkanı Nihat Özdemir ve UEFA Yönetim Kurulu Üyesi ve TFF 1. Servet Yardim Atatürk Olimpiyat Stadı’nda bir araya gelerek basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bakanlar Kasaploğl, İstanbul ile ilgili önemli bir gelişmeyi paylaşmak için bir araya geldiklerini ifade eden dünya başkentidir. ”Türkiye olarak her branşta sporun her alanında her türlü imkan ve faaliyetlere sahibiz. Hem coğrafi hem de tarihsel olarak iklimi ve kültürel açıdan en prestijli spor organizasyonları Birçok şubeye ev sahipliği yaptık, onları en güzel şekilde ağırlamaya devam edeceğiz, unutamayacağımız taraftarlara anıları verdik, futbol önemli bir branş, UEFA Süper Kupa Finalini gerçekleştirdik. Bunlar 2009 ve 2005 finallerinde çok önemliydi. Bunlar gerçekten güzel anılar, ülkemizin her yerindeki organizasyonların çok ciddi spor tesisleri var, tüm insanlık gibi Ülkemizin sağlık altyapısıyla bu anlamda ciddi bir mücadele var Tüm dünya ülkemize kıskançlık ile bakıyor, spor organizasyonlarının birçoğu ilk başta iptal edildi ya da ertelendi. h Mayıs ayında gerçekleşecek, bu süreçte ertelenmiş ve UEFA yine barındırma konusunu masaya koymuştur. Bu finali ziyafete dönüştürmek için seyirci olmadan oynamaya istekli değildik. Tüm katkıları ve çabaları için Servet Bey’e teşekkür etmek istiyorum. UEFA yönetimine teşekkür ediyorum. Kimse bu etkinliği önümüzdeki yıl ülkemizin ihtişamına uyacak şekilde organize edeceğimizden şüphe etmemeli. Harika izler bırakarak çok güzel bir finale ev sahipliği yapacağız. Bu stadyumu yeniden inşa etmek ve eksikliklerini hızlı bir şekilde bu noktaya getirmek de önemli bir başarı. TFF’ye ve şirketlere teşekkür ediyorum. Ter döken herkese şükranlarımı sunuyorum “dedi.

“Bu bizim için bir kilometre taşı olacak”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın spora verdiği öneme de dikkat çeken Gençlik ve Spor Bakanı. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Her dalı önemsediğimiz için futbolda önemli aşamaları ve önemli hedefleri gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Sporumuzun her alanda birikimini değerlendirmek, tesisleri, yatırımları kullanmak, verimli kullanmak ve Ülke genç ve genç Potansiyelimiz vesilesiyle çabalarımız devam edecek, tüm paydaşlarımıza bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.Başkanımızın belediye başkanı olduğunda İstanbul’da bakanlık olarak başlattığımız spor devrimini güçlendirmeye devam edeceğiz. ilçeyi ilçeye göre güçlendirmeye devam etmiş, yürüyüşümüz tüm ülkemize devam edecektir.

Özdemir: “Vicdanımız seyirci olmadan finale ulaşmadı”

Bakanlar Kasapoğlu Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı’ndan sonra konuşan Cumhurbaşkanı Nihat Özdemir, “UEFA’nın kararından sonra sizinle birlikteyiz. Futbol paydaşlarıyla temas halinde ve UEFA adına Avrupa’ya teşekkür etmek istiyorum, TFF hem 2005 yılında bildiğiniz gibi stadyumda rüya gibi bir finale ev sahipliği yaptık ve UEFA’nın kararı ile 2021’de stadyumumuz ağırlanacak. Bakanlığımıza destekleri ve katılımları için teşekkür ediyorum. Bu anlamlı günün toplantısı, en önemli anılara ev sahipliği yapıyor Liverpool-Milan finalinde coşku vardı, Türkiye gibi büyük bir organizasyonun başarıyla gerçekleştirilmesi ve konuklarımızı en iyi şekilde ağırlamanın onurunu yaşamaktan gurur duyduk. 2009’da UEFA Kupası finali, 20 Yaş Altı 2013 Dünya Kupası ve bu sezon hiç bir dünya başlamıyor Şu anda bulunduğumuz Süper Kupa ile UEFA’nın öğrencisi olduk.Pandemik olmadan 2020 finalini birlikte yaşayacaktık üzerinde Ancak, tüm dünyayı etkileyen salgın planları yeniden gözden geçirmemizi gerektirdi. UEFA ile görüşerek, bu yılki hakkımızdan feragat ettik ve 2021’de seyircilerle oynama talebinde bulunduk. Bugün Servet Yardimci’nin çabalarıyla yapılan toplantı sonucunda UEFA olumlu değerlendirdi ve 2021 finalini seyirci olarak oynayacağız. . Servet Yardimci’ye teşekkür ederim. Bu güzel stadyumda, vicdanımız seyirci olmadan son oyuna izin vermedi. Çok doğru bir seçim yaptığımızı söylemek istiyorum. Bir turizm patlamasına yol açacak bu muhteşem organizasyona ev sahipliği yapmayı diliyoruz. Bu finale çok fazla çaba harcadık. Stadyumu neredeyse yeniden inşa ettik. UEFA standartlarında kapasitemizi 76 bine çıkardık. Finale hazırlanmak için çok değerli ortaklarımız vardı. Hepsine teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde pandemi ile savaşta bir ülke olarak ön plandaydık ve tüm dünyaya örnek olduk. Organizasyonel gücümüzle Avrupalı dostlarımızın övgüsünü alıyoruz. Başkanımızın futbol vizyonu, sevgisi ve desteği bizi güçlendiriyor. Başkanlığımıza bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Onun desteği ile umarım dünyanın alkışlayacağı bir final düzenleyeceğiz. UEFA’nın bu kararının ülkemiz ve milletimiz için faydalı olmasını diliyorum. Tüm takımlara başarılar diliyorum. Herkesi 2021’de dünyanın incisi İstanbul’a davet ediyorum “.

Asistan: “Seyirci olmadan oynamamız gerekmiyordu”

UEFA Yönetim Kurulu Üyesi ve TFF 1. Başkan Yardımcısı Servet Yardim, “Bu karar çıkmadan önce 3 aydır yoğun bir çalışma temposunda olmamıza rağmen İstanbul’da Şampiyonlar Ligi finalini oynamaya karar verdik. Ülkemizin her zaman Salgın sürecinde asla bu sorunlardan kaynaklanmadı.Kabir olmayacağız ve hiçbir şekilde İstanbul’da izleyici olmadan oynamayı sevmedik. 3 aydır yoğun görüşmeler yaptık. 3 seçeneğimiz de vardı. bu yıl izleyici veya 2021 en eski izleyici olmadan, 2024 izleyici olmasa da, Cumhurbaşkanımız ve Spor Bakanımız bu süreci yakından takip etti ve onlara teşekkür ediyorum, çok önemli. 15 yıl önce oynanan final hala konuşuluyor İstanbul’un seyirci olmadan son oyunu gerçekleştiğinde herkes çok üzülmüştü.İnsanlar İstanbul’a gelmek için ölüyor, dünyanın en güzel şehri Bu nedenle kalbimiz seyirci olmadan oynamak istemiyordu. izleyici olmadan ch. Böyle iyi bir karar gördüğümüz için çok mutluyuz “dedi.

Güven Mert Ercan – Mehmet Şirin Topaloğlu

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi