Okulların Kasım ayına kadar açılması zor

Okulların Kasım ayına kadar açılması zor
04:00 - Ağustos 14 2020 Cuma

Velilerin ve öğrencilerin merakla bekledikleri “okullar ne zaman açılacak” sorusu net bir cevap buldu. Ancak 21 Eylül’de yüz yüze eğitimin ileri bir tarihe ertelenebileceği belirtildi. Sosyal Bilimler Kurulu Üyesi Prof.Dr.Mustafa Necmi İlhan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yeni eğitim yılının 31 Ağustos’ta uzaktan eğitimle başlayacağını, 21 Eylül’de yüz yüze eğitimin başlayacağını söyledi. yavaş yavaş ve seyreltilmiş bir şekilde başladı ve bilimle uyumluydu. Prof.Dr. İlhan, yüz yüze eğitimin 21 Eylül’de başlasa bile duruma göre değişebileceğini belirterek, “Eylül ve Ekim gribin yoğun olduğu dönemler. Bu dönemde rakamlar yavaşsa, okulların bölgesel olarak kapatılması söz konusu olabilir ”. “Okul konularının sadece çocuklar olmadığını” söyleyen İlhan, şu uyarılarda bulundu: Okula götürülecek veliler, otobüste yiyecek getiren kişiler, hostes ve şoför risk grubunda yer alıyor. Sürücüler çocuklardan sonra yetişkinleri taşır. Bu yetişkinler de risk grubundadır. Büyük bir kitle hareketi var, bu yüzden onu çok boyutlu olarak değerlendirmek gerekiyor. Asıl sorun, çocukların hastalığı eve taşımasıdır. Çocuklar için fiziksel mesafeyi korumak zordur, birlik olmayı severler. Bu karar hem çocukları hem de aileleri korumak açısından mantıklı. İlhan’ı destekleyen bir diğer görüş de Prof. Dr. Ateş Kara’dan geldi. Kara, “Vaka sayısı azalmazsa 21 Eylül tarihi ileri götürülebilir” dedi.

ÖSYM İSTEKLERİ

HES kodlu sınava başvuru

ÖSYM Başkanı Prof.Dr.Halis Aygün, sınav başvurularında adaylardan Hayat Eve Sığar (HES) kod bilgilerinin isteneceğini söyledi. Adayların HES kodunu başvuru sürecinden önce almaları gerektiğine işaret eden Aygün, “HES kodunun geçerlilik tarihinin başvurulan sınav günü veya daha sonra tarihlendirilmesi gerekmektedir.” Dedi.

G.ANTEP’TE 65 YIL YASAĞI

Koronavirüs vaka sayısının arttığı Gaziantep’te yeni yasak kararları alındı. Vali Davut Gül, evli çiftin birinci derece akrabaları dışında 65 yaş üstü yaşlıların düğüne katılmasının yasak olduğunu söyledi.

EKİM AYINDA ODAKLANAN ÜNİVERSİTELER

YÖK Başkanı Yekta Saraç, “YÖK olarak üniversitelerimizden eğitim ve öğretim takvimlerini 1 Ekim 2020’den sonra başlayacak şekilde planlamalarını istedik” dedi. Salgın önlemleri ve üniversitelerin eğitime ne zaman başlayacağına değinen Saraç, “Kampüslerde öğrencilerin seyreltilmesi ve hareketliliğin azaltılması da önemli, karar alma süreçlerinde üniversitelerimize geniş fırsatlar verildi. Böylece üniversitelerimizin fakülte ve program bazında farklı uygulamalar yapması mümkün hale geldi. “Salgının bölgelerine ve yerel seyrine göre farklı programlara yapılacak başvurular için üniversitelerimizin ilgili kurulları karar verecek.”

Türkiye Gazetesi

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi