Okullarda yüz yüze eğitim uyum kılavuzu açıklandı

Okullarda yüz yüze eğitim uyum kılavuzu açıklandı
12:12 - Eylül 16 2020 Çarşamba

Buna göre, 21-25 Eylül haftasında oryantasyon programının hangi gün yapılacağına okul yönetimleri öğretmenlerle birlikte karar verecek. Entegrasyon Programı, okul öncesi eğitim kurumlarında 5 etkinlik saati 30 dakika, ilköğretimin ilk yılında 5 ders saati 30 dakika ve arada 10 dakikalık aralarla 1 gün olacak şekilde planlanacaktır.

Sınıf büyüklüğünün sosyal mesafe kurallarına göre iki ayrı gruba ayrılmasına ve her grubun okula uyum programının farklı günlerde olmasına özen gösterilecektir. Teneffüs saatlerinde sosyal mesafeye uymaları için öğrencilere gerekli yönlendirmeler verilecektir.

Ayrıca okul yüz yüze eğitime katılmayan öğrenciler belirlenecek ve bu öğrencilerin eğitimine yönelik tedbirler okul yönetimleri ve öğretmenlerle birlikte alınacaktır. Tüm öğrencilerin uzaktan eğitim çalışmalarını düzenli olarak takip etmeleri için yönlendirilecek ve desteklenecektir.

Bu süreçte zorunlu olmadıkça okullara ziyaretçi kabul edilmeyecek, gerekli görülmesi halinde ziyaretçi kayıt ve tedbirler doğrultusunda kabul edilecektir.

“Sağlıksız eğitim olmaz”

Uyum Programı Etkinlikleri ile okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerine sağlıklı yaşam hakkında bilgi verilecektir. Hijyen, sosyal mesafe, korku ve kaygıdan kurtulma gibi etkinliklerin yanı sıra öğrencilerin okulu ve çalışanlarını tanımaları için etkinlikler düzenlenecek. Sağlıksız Eğitim Yok sloganıyla hazırlanan faaliyetlerde eğitim konusunda tüm paydaşların uyması gereken hususlar ve beklentiler bulunmaktadır. Rehberde okul oryantasyon programı kapsamında kullanılabilecek kaynaklar da paylaşıldı.

Kılavuzun son bölümünde uyum programında uygulanacak örnek faaliyetlere de yer verilmiştir. Öğretmenlerin kendi özgün çalışmalarına rehberlik edecek örnek başlıklar şu şekilde sıralanmıştır:

“Çocuk Buluşması Etkinliği, Sağlıklı Yaşam Etkinlikleri (Hijyen Kurallarına Uygun), Sosyal Mesafe Kurallarına Uyum Etkinliği (Sınıf İçi) Ailelerin Buluşma Etkinliği, Korku ve Kaygı Giderme Eğitim Merkezleri / Okul Bölümleri Tanıtma Etkinliği, Sınıf Kurallarını Tanıtma Etkinliği , Sağlıklı Yaşam Aktivitesi (Uyum), Sosyal Mesafe Uyum Aktivitesi (Okul Dışı), Okul ve Çalışanlarının Tanıma Aktivitesi, Sağlıklı Yaşam Aktivitesi (Okul Sonrası Beslenme ve Hijyen) ”

Ek olarak, ilkokul birinci sınıf öğretmenleri, okullarda yüz yüze eğitimde yeni normlara uyum sağlama aşamasında veli iletişimini güçlendirmek için ülke çapında çevrimiçi veli toplantıları başlattı. Bakanlığın hazırladığı sunumla gerçekleştirilen toplantıların açılışında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un velilere video mesajı da bulunuyor.

Veli toplantılarında izlenmek üzere öğretmenlere gönderilen görüntülü mesajda Bakan Selçuk, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bazı ailelerde günlük vaka sayısı ve ölümlerin çocuklarla rahatça konuşulduğunu duyuyorum. Çocuklarımızın salgının seyrini bilmesine gerek yok. Bilmeleri gereken şey, kendilerini bu salgından korumak için gerekli önlemlerdir. Ebeveynlerinin, öğretmenlerinin, sağlık kurumlarının ve devletin de tüm imkanlarıyla yanlarında olduğunu bilmeleri gerekir. Kuzularımız yalnız olmadıklarını içselleştirmelidir. ”

Bakan Selçuk’un sözlerinin sonunda, özel bir ilkokul birinci sınıf velisi, “Çocuğunuza okuyacağınız sayfalık bir kitabın değeri ve çocuğunuz üzerindeki etkisi, diğer dönemlerle kıyaslanamayacak kadar fazla. Çocuklarının eğitimini öğrenmek ve desteklemek isteyen her ebeveyn ve çocuk için Bakanlığımız platformlarında sınırsız içerik mevcuttur. Umarım hepsini en iyi şekilde değerlendirirsiniz, çocukların gözlerini öperim ”.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi