Okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri yüz yüze eğitime başlar

Okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri yüz yüze eğitime başlar
15:12 - Eylül 11 2020 Cuma

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un imzasıyla illere gönderilen mektuba göre, okulların açılışının ilk haftası olan 21-25 Eylül tarihleri arasında yürütülecek adaptasyon programı, okulöncesi eğitim kurumları ve ilköğretimin birinci sınıflarında ‘1 gün yüz yüze eğitim’ olarak belirlenmiştir. İhtiyaç duyulması halinde şubedeki öğrenciler gruplara ayrılarak okulun fiziki koşulları dikkate alınarak sosyal mesafe kuralına uygun olarak yüz yüze eğitim vereceklerdir. Sınıf büyüklüğünün bölünmesi ile ortaya çıkan grupların okula geleceği günler farklı olacaktır. Öğrencinin yüz yüze eğitime katılımı zorunlu olmayacak ve veliler, öğrencinin yazılı bir başvuru yapmadan gönüllü olarak uzaktan eğitime devam etmesini sağlayabilecektir.

Yüz yüze eğitimde ders saatleri nasıl olacak?

Okul öncesi eğitimin ilk haftasında 1 gün 30 dakika 5 aktivite saati ile uyum eğitimi yapılacaktır. 28 Eylül-2 Ekim tarihlerini kapsayan entegrasyon haftasından sonraki hafta, ardından okul öncesi eğitim kurumlarında haftada 2 gün, günde 30 dakikalık 5 etkinlik saati eğitim verilecektir. 21 Eylül’e kadar okul öncesi eğitimde yüz yüze eğitime devam eden kurumlarda eğitim bu tarihten itibaren aynı planlama doğrultusunda devam edecek.

İlkokul 1. sınıf öğrencileri yüz yüze eğitimin ilk haftasında her biri 30’ar dakikalık 5 derslik oryantasyon eğitimi verecek. 28 Eylül-2 Ekim tarihlerini kapsayan entegrasyon haftasından sonraki hafta, ardından haftada 2 gün 5 saat 30 dakika yüz yüze eğitim verilecektir. Dersler arasında 10 dakikalık dinlenme süresi olacaktır. Teneffüs süresince öğrenciler arasındaki sosyal mesafeyi korumak için okul idareleri tarafından görev görevi de dahil olmak üzere gerekli planlar yapılacaktır.

Müfredat nasıl olacak? Öğrenciler hangi dersleri yüz yüze alacaklar?

Milli Eğitim Bakanlığı, yüz yüze eğitimin ilk haftasını okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin okul hayatıyla yeni tanışacak olan uyumuna ayırdı. Covid-19 önlemleri kapsamında temassız oyunlar ve eğlenceli aktivitelerle öğrencilere kişisel hijyen, maske ve sosyal mesafe kuralları anlatılacak. 28 Eylül-2 Ekim tarihlerini kapsayan uyum haftasından sonraki hafta, Türkçe dersi ise haftada 2 gün 6 ders saati, haftada 2 gün 3 ders saati, 2 ders saati, matematikte 1 ders saati şeklindedir. , hayat haftada 2 gün çalışır. Yüz yüze eğitimde 1 ders saati olmak üzere 2 ders saati verilecektir. Bu derslerle ilgili olarak ilkokul 1. sınıf programında yüz yüze öğretilemeyen ders saatleri ve diğer dersler EBA TV ve EBA portalı canlı sınıf uygulamaları ile uzaktan eğitim sistemleri ile verilecektir. Uzaktan eğitim ile ilgili tüm bilgilere distanceegitim.meb.gov.tr ve eba.gov.tr adreslerinden ulaşılabilir.

Emin Kuvat

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi