Kızılırmak Nehri’nde balık ölümlerinin sebebi oksijen eksikliği

Kızılırmak Nehri’nde balık ölümlerinin sebebi oksijen eksikliği
14:25 - Temmuz 19 2021 Pazartesi

Gerek Sivas bölgesinin gerekse Türkiye’nin en uzun nehri olan Kızılırmak Nehri’nde son günlerde ortaya çıkan balık ölümlerinin sebebinin sudaki oksijen eksikliği olduğu açıklandı.

Yaklaşık olarak 350 kilometre uzunluğunda bulunan Kızılırmak Nehri aynı zamanda ülkenin en uzun nehri olarak biliniyor. Son zamanlarda yaşanan balık ölümleri ile adından tekrar söz ettiren Kızılırmak Nehri’nde bu ölümlerin neden olduğu konusunda Sivas Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden açıklama geldi. Konu hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Doğan yaptıkları su analizleri ve ölü balıklar üzerindeki testler sonucunda herhangi bir toksik malzemeye rastlamadıklarını belirtti. Doğan açıklamalarının devamında sudaki oksijen seviyesinin olması gerekenin altında kaldığı için söz konusu balık ölümlerinin yaşandığını dile getirdi.

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalarda son aylardaki yağışlardaki eksiklik ve kurak iklim koşullarından dolayı sudaki oksijen miktarlarının çok düşük seviyelerde seyrettiği kaydedildi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi