Öğrencilerin Kendi Tasarımları Dronlarla Yarışlar Başladı

Öğrencilerin Kendi Tasarımları Dronlarla Yarışlar Başladı
15:04 - Mayıs 2 2019 Perşembe

Sivas Kongresinin 100.Yılı içerisinde düzenlenen “Nuri Demirağ İnsansız Hava Aracı Yarışları” Sivas Bilişim Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde bugün başladı. Yarışlara Vali Salih Ayhan, Sivas İl Özel İdare Müdürü Mehmet Nebi Kaya,İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı ve çok sayıda öğrenci ile aileleri yer aldı. Yarışmalara Sivas merkezden ve ilçelerinden 25 okuldan 75 öğrenci, 64 drone ile katılım gösterdi.

Programda açıklama yapan Vali Salih Ayhan, “Bugün çok özel ve anlamlı bir etkinlikte bir arada olduğumuzu belirtmek istiyorum. 100. Yıl coşkusunu ve heyecanını her alanda hissettiriyoruz. Güzel etkinliklerle canlı tutuyoruz. 100. Yılda 7’den 70’e her kesime hitap edeceğiz. Her kesime 100.yıl ruhunu hissettireceğiz. Bu etkinliğin 100 yıl önceki ruhla hiçbir farkı yoktur. Nasıl 100 yıl önce milli birlik ve beraberlik ile yola çıkılıp başarıldı ise aynı ruhla Nuri Demirağında yerli ve milli olalım diye büyük hayalleri vardı. İnşallah bu ruh sürekli devam edecektir “ diye konuştu.

‘Örümcek Drone’ ismini verdiği kendi tasarımı olan insansız hava aracı ile yarışmalara katılacak olan Bilge Kağan Ateş ise tasarımları için uzun uğraşlar verdiklerini belirterek yarışmada iddialı olduklarını dile getirdi. Ateş, “Malzemelerin siparişi uzun sürdü, Çin’den getirttik. Yapımı oldukça uzun sürdü flament bastık. Yaklaşık 3-4 ay gibi bir sürede tasarladık. Yapımı oldukça zor oldu zaman zaman hatalarımız ile karşılaştık. Bazı parçalarını da kendi yaptığımız 3 boyutlu yazıcıdan çıkardık. Bizim için zorlu oldu ama sonunda başardık. Yarışmada birinci olacağımız düşünüyorum. Örümcek drone ismini verdik tasarımımıza“ diye konuştu.

“Nuri Demirağ İnsansız Hava Aracı Yarışları” 2 gün boyunca Sivas Bilişim Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi spor salonunda devam edecek ve yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül verilecek.